Πρόκληση Οκτάι για τα 12 ναυτικά μίλια: Αν αυτό δεν είναι λόγος πολέμου, τότε τι είναι;

Πρόκληση Οκτάι για τα 12 ναυτικά μίλια: Αν αυτό δεν είναι λόγος πολέμου, τότε τι είναι;

Στα ύψη διατηρεί το θερμόμετρο στην Ανατολική Μεσόγειο η Τουρκία, με τον αντιπρόεδρο της γειτονικής χώρας, Φουάτ Οκτάι να προβαίνει σε πολεμική δήλωση σχετικά με την ελληνική ΑΟΖ.

Αναφερόμενος στις συμφωνίες της Αθήνας για την οριοθέτηση ΑΟΖ με την Ιταλία και την Αίγυπτο, ο Τούρκος αντιπρόεδρος ανέφερε σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu: «Η Ελλάδα θέλει να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια. Αν αυτό δεν είναι λόγος πολέμου, τότε τι είναι;».

Οι δήλωσεις Οκτάι φανερώνουν τη νέα προσπάθεια της Άγκυρας για κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Τις τελευταίες ώρες, η γειτονική χώρα έχει προβεί στην έκδοση νέας Navtex για άσκηση με πραγματικά πυρά σε περιοχή ανάμεσα στην Kύπρο και τη Ρόδο, ενώ πέραν του Οκτάι, ιδιαίτερα «θερμή» είναι και η ρητορική άλλων στελεχών της κυβέρνησης Ερντογάν, όπως του Χαμί Ακσόι.

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών απάντησε με γραπτή δήλωση την Παρασκευή στις εκκλήσεις της ΕΕ για αποκλιμάκωση της έντασης, σημειώνοντας ότι υπεύθυνοι γι’ αυτό είναι η Ελλάδα και η Κύπρος.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter