Προκλητικές μεθοδεύσεις για τα «θαλασσοδάνεια» της ΝΔ από την Attica την ώρα που παίρνουν τα σπίτια του κόσμου

Προκλητικές μεθοδεύσεις για τα «θαλασσοδάνεια» της ΝΔ από την Attica την ώρα που παίρνουν τα σπίτια του κόσμου

Ενώ συζητείται στη Βουλή ο νέος πτωχευτικός κώδικας που καθιστά νοικάρηδες στα σπίτια τους πολίτες οι οποίοι εξαιτίας αντικειμενικών συνθηκών αδυνατούν να ανταποκριθούν στις δανειακές τους υποχρεώσεις, η ΝΔ από κοινού με την Attica Bank εφευρίσκουν τρόπους για να μην αποπληρωθούν τα «γαλάζια θαλασσοδάνεια».

Την περασμένη Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου, επρόκειτο να συζητηθεί στο Πολυμελές Εφετείο Αθηνών η έφεση που άσκησε η ΝΔ επί της πρωτόδικης καταδίκης (αρ. απόφασης 1511/18) του κόμματος μετά από την κερδισμένη αγωγή της Attica Bank για ληξιπρόθεσμα χρέη ύψους 3.149.620,36 ευρώ προς την τράπεζα.

Πρόκειται για «κόκκινες» οφειλές που έχουν αφετηρία το 2011 και συντελέστηκαν μέσω πράξεων αλλεπάλληλου «γαλάζιου» δανεισμού από την συγκεκριμένη τράπεζα. Ειδικότερα, την στιγμή που η χώρα έμπαινε στην μνημονιακή περιπέτεια, η ΝΔ έλαβε δανειακή χρηματοδότηση 800.000 στις 15/11/2011, 600.000 ευρώ στις 30/11/2011 και άλλα 600.000 ευρώ στις 31/12/2011. Παρά το γεγονός ότι η ΝΔ φέρεται να μην έχει αποπληρώσει σεντ στην Attica μέχρι και την καταληκτική ημερομηνία που ήταν στις 31/12/2014, η διοίκηση της τράπεζας αντί να προχωρήσει σε διαταγή πληρωμής και κατασχέσεις, προτίμησε να καταγγείλει ετεροχρονισμένα τον δανεισμό στις 18/10/2016 προχωρώντας σε αγωγή.

Η εν λόγω δικάσιμος ήταν η δεύτερη κατά σειρά, αφού στις 10 Οκτωβρίου του 2019 είχε προηγηθεί η έναρξη της δίκης, με το κυβερνών κόμμα να ζητά αναβολή άνευ κάποιου δικαιολογητικού λόγου και τον νομικό εκπρόσωπο της τράπεζας, Ιωάννη Κουζουτζόγλου, να συναινεί παρά την ανυπαρξία κωλύματος. Πρόεδρος της έδρας ήταν ο Φίλιππος Μανώλαρος και μέλη του δικαστηρίου οι Βασίλειος Πορτοκάλης, Ευαγγελία Ζησοπούλου, Βασιλική Βλαχοπαναγιώτου και Καλλιόπη Βενιού.

Κερασάκι στην τούρτα του «γαλάζιου θαλασσοδανεισμού» αποτέλεσε η νέα αναβολή της δίκης για τις 13/1/2022! Κατά την χθεσινή δικάσιμο, ο νομικός εκπρόσωπος της ΝΔ υποστήριξε πως οι δύο πλευρές βρίσκονται σε διαδικασία διαπραγματεύσεων προκειμένου να επέλθει ρύθμιση των δανείων, με την πλευρά της τράπεζας να συναινεί. Κι όλα αυτά ενώ έχει επιβληθεί τόκος υπερημερίας που ανατοκίζεται ανά εξάμηνο και ο οποίος ανέρχεται στο 9% του ποσού ετησίως.

Ευλόγως λοιπόν εγείρονται ερωτήματα τόσο για τις πρακτικές που ακολουθεί η διοίκηση της τράπεζας όσο και για το θέμα ηθικής τάξεως που ανακύπτει για τη ΝΔ με φόντο τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, οι οποίες έρχονται σε ευθεία σύγκρουση με όσα πράττει η Πειραιώς για τα «θαλασσοδάνειά» της.

1. Γιατί άραγε ο διευθύνων σύμβουλος της Attica Bank, Θεόδωρος Πανταλάκης, ο οποίος βρίσκεται στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης για τον «θαλασσοδανεισμό» κομμάτων από την Αγροτική Τράπεζα, δεν πράττει τα δέοντα και επιλέγει να διευκολύνει τη ΝΔ;

2. Πώς γίνεται τη στιγμή που το ΥΠΟΙΚ νομοθετεί την υφαρπαγή πρώτων κατοικιών από τις τράπεζες και την επιβολή ενοικίου σε οφειλέτες που δεν αποτελούν στρατηγικούς κακοπληρωτές, το κυβερνών κόμμα να μην ανταποκρίνεται στις δανειακές του υποχρεώσεις και να επιτυγχάνει αναβολές που θα οδηγήσουν σε προκλητικές ρυθμίσεις αλά «Κήρυκα Χανίων»;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter