Προκλητική απόφαση Τασούλα: Διορισμός της κατηγορούμενης Ζαρούλια στη Βουλή πέντε μέρες πριν την απόφαση για τη Χρυσή Αυγή

Προκλητική απόφαση Τασούλα: Διορισμός της κατηγορούμενης Ζαρούλια στη Βουλή πέντε μέρες πριν την απόφαση για τη Χρυσή Αυγή

Μετακλητή υπάλληλος διορίστηκε με υπογραφή του προέδρου της Βουλής η κατηγορούμενη για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, Ελένη Ζαρούλια, πέντε ημέρες πριν την ανακοίνωση της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών.

Σε μία απόφαση που προκαλεί κάθε δημοκρατικό πολίτη προχώρησε ο Κωνσταντίνος Τασούλας, υπογράφοντας σήμερα, Παρασκευή, το ΦΕΚ για την πρόσληψη της συζύγου του Νίκου Μιχαλολιάκου στη Βουλή επί τη βάσει διατάξεων του Κανονισμού της Βουλής που επιτρέπουν σε πρώην προέδρους Κοινοβουλευτικών Ομάδων να τοποθετούν μετακλητούς υπαλλήλους.

Ο Κ. Τασούλας οφείλει να δώσει σαφείς απαντήσεις γιατί υπέγραψε τον συγκεκριμένο διορισμό λίγες μέρες πριν την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών, όπως επίσης για το αν εξήντλησε όλα τα περιθώρια προκειμένου να αποτρέψει το γεγονός.  «Στάλθηκε αίτημα στη νομική υπηρεσία για γνωμάτευση που θα αποσκοπούσε στην αποτροπή του διορισμού;» διερωτώνται κοινοβουλευτικές πηγές, ενώ άλλα κοινοβουλευτικά στελέχη τονίζουν ότι ο πρόεδρος της Βουλής δεν μπορούσε να πράξει αλλιώς, όμως, μπορούσε να μεταθέσει την υπογραφή της απόφασης μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου. 

Το documentonews.gr προσπάθησε να επικοινωνήσει με τους καθ΄ύλην αρμόδιους χωρίς να λάβει απάντηση.

Το ΦΕΚ του διορισμού:

https://www.documentonews.gr/filegrid/2020/10/02/5f774045825e63401a109d14.pdf

«Έκπληξη σε κάθε δημοκρατικό πολίτη και πολλά ερωτηματικά»

Άμεση ήταν η αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία κάνει λόγο για έκπληξη σε κάθε δημοκρατικό πολίτη που δημιουργεί πολλά ερωτηματικά. Μάλιστα, ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ρωτά ευθέως τον πρόεδρο της Βουλής γιατί υπέγραψε τον διορισμό λίγο πριν την απόφαση του δικαστηρίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η σημερινή απόφαση του κ. Τασούλα για το διορισμό της Ελένης Ζαρούλια στην Ελληνική Βουλή σε θέση μετακλητού υπαλλήλου προξενεί έκπληξη σε κάθε δημοκρατικό πολίτη και δημιουργεί πολλά ερωτηματικά. Η ελληνική κοινωνία αναμένει την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου τη δικαστική απόφαση που θα οδηγήσει στο οριστικό τέλος τη νεοναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης Νίκος Μιχαλολιάκος το γνωρίζει αυτό και προσπαθεί απεγνωσμένα να βολέψει τους δικούς του ανθρώπους. Παραμένει, όμως, ως ερώτημα ο λόγος για τον οποίο ο Πρόεδρος της Βουλής επέλεξε να προχωρήσει τώρα σε αυτή την ενέργεια.

ΜέΡΑ25: «Μια εξοργιστική απόφαση του Προέδρου της Βουλής»

«Εξοργιστική» χαρακτηρίζει την απόφαση Τασούλα, το ΜέΡΑ25 που σημειώνει:

«Λίγες μόλις ημέρες πριν από την έκδοση της απόφασης για την Χρυσή Αυγή ο Πρόεδρος της Βουλής αποδέχεται τον διορισμό της Ελένης Ζαρούλια, συζύγου του επικεφαλής της ναζιστικής συμμορίας, ως μετακλητής υπαλλήλου της Βουλής στον Νίκο Μιχαλολιάκο.

Η απόφαση αυτή του κ. Τασούλα είναι αδιανόητη και εξοργιστική για κάθε πολίτη, ιδιαίτερα μάλιστα όταν αυτή λαμβάνεται σε μια τέτοια συγκυρία».

ΚΚΕ: «Να ανακληθεί η απόφαση»

«Κανένας κανονισμός της Βουλής και καμιά διαδικασία δεν πρέπει να γίνει το άλλοθι για τέτοιες απαράδεκτες αποφάσεις», τονίζει το ΚΚΕ.

Αναλυτικότερα:

«Λίγες μέρες πριν την ανακοίνωση της δικαστικής απόφασης για τη ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή, η απόφαση του Προέδρου της Βουλής να διορίσει, ως μετακλητή υπάλληλο της Βουλής, την πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής και μάλιστα υπόδικη Ελ. Ζαρούλια, προκαλεί την οργή κάθε λαϊκού ανθρώπου, νέου και νέας, κάθε δημοκράτη και πάνω απ’ όλα των θυμάτων της ναζιστικής βίας.

Κανένας κανονισμός της Βουλής και καμιά διαδικασία δεν πρέπει να γίνει το άλλοθι για τέτοιες απαράδεκτες αποφάσεις, που πρέπει εδώ και τώρα να ανακληθούν, μαζί με την κατάργηση του επίμαχου άρθρου του κανονισμού της Βουλής».

ΚΙΝΑΛ: Πρόκληση…

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ χαρακτηρίζει αδιανόητο να βάζει η ΝΔ στη Βουλή εκείνους που ο ελληνικός λαός επέλεξε να αφήσει εκτός. «Δεν άλλαξε τον κανονισμό, ενώ θα μπορούσε» σημειώνει και καταλήγει λέγοντας: «Η δε υπογραφή του ΦΕΚ πρόσληψης της συζύγου του Νίκου Μιχαλολιάκου στη Βουλή λίγες ημέρες πριν την έκδοση απόφασης της δίκης της Χρυσής Αυγής, είναι πρόκληση».

Ελληνική Λύση

Η αντίδραση της Ελληνικής Λύσης:

«Παρά το γεγονός ότι εκκρεμεί μία απόφαση δικαστηρίου για την εγκληματική οργάνωση , ο Πρόεδρος της Βουλής έδειξε να βιάζεται. Το γιατί το ξέρει μόνο αυτός. Αλλά όποιος βολεύοντας κολλητούς και συγγενείς, παίζει τη δημοκρατία στα ζάρια, στο τέλος του βγαίνει Ζαρούλια!

Το χειρότερο είναι ότι πρόεδρος που έχει γνώση της ιστορίας , στην υπόθεση των ναζί πιάστηκε αδιάβαστος!

Το λιγότερο, να ακυρωθεί τώρα ο ρουσφετολογικός διορισμός!»

Μυστικά & Documento

05/12/2021, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter