Προκλητική η στάση της Δικαιοσύνης κατά του Κώστα Βαξεβάνη για την υπόθεση Βγενόπουλου

Προκλητική η στάση της Δικαιοσύνης κατά του Κώστα Βαξεβάνη για την υπόθεση Βγενόπουλου

Σημεία και τέρατα συνέβησαν σήμερα στα Δικαστήρια της Ευελπίδων σε βάρος του Κώστα Βαξεβάνη, προσωπικά, καθώς και σε βάρος της ελεύθερης, αμερόληπτης, αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας, γενικότερα.

Κι ακόμα χειρότερα σε βάρος του ίδιου του γράμματος του νόμου…

Τη στιγμή που όλες οι πτυχές του αποκαλούμενου ως «σκανδάλου Βγενόπουλου», έχουν πλέον βγει στο φως, όπως και ο ρόλος που διαδραμάτισαν συγκεκριμένοι δικαστικοί λειτουργοί προκειμένου ο πρωταγωνιστής της υπόθεσης να βγει «λευκή περιστερά», κι ενώ ο Κώστας Βαξεβάνης ο οποίος είχε αποκαλύψει τις διαστάσεις της υπόθεσης έχει δικαιωθεί πανηγυρικά, κάποιοι εκ των παροικούντων στην Ευελπίδων επιμένουν να τον έχουν σε ομηρία…

Παραβλέποντας προκλητικά το γεγονός ότι έχει απαλλαγεί με πλείστες όσες αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις και εισαγγελικές διατάξεις για όλες τις μηνύσεις που του είχε υποβάλλει , προκειμένου να τον εξοντώσει και να του κλείσει το στόμα, ο εκλιπών πλέον Ανδρέας Βγενόπουλος.

Τι συνέβη ακριβώς, που εκτός όλων των άλλων δοκιμάζει ακόμα και την κοινή λογική;

Σήμερα επρόκειτο να εκδικαστεί ενώπιον του Ι Μονομελούς Πλημμ/κείου Αθήνας υπόθεση μήνυσης του Ανδρέα Βγενόπουλου σε βάρος του Κώστα Βαξεβάνη, δικογραφία η οποία, δεδομένων των εξελίξεων, δεν θα έπρεπε να είχε φτάσει καν στο ακροατήριο.

Κατά την εκφώνηση της υπόθεσης, ήταν απών ο μηνυτής, Ανδρέας Βγενόπουλος, ο οποίος απεβίωσε το 2016, και εντός της δικογραφίας βρισκόταν η ληξιαρχική πράξη θανάτου του. Επίσης, απών ήταν και ο προτεινόμενος στην προδικασία μάρτυρας του μηνυτή, Σεραφείμ Κωνσταντινίδης, ο οποίος από την ανάγνωση της ένορκης βεβαίωσής του εντός της δικογραφίας προέκυπτε ότι δεν είχε καταθέσει τίποτε ουσιώδες (δεστε το από 30-07-2018 κλητήριο θέσπισμα του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών).

Η κ. Εισαγγελέας, αφού πρώτα επεσήμανε στην κ. Πρόεδρο ότι “δεν έχουμε μάρτυρα κατηγορίας”!, πρότεινε να αναβληθεί η δίκη, προκειμένου να κληθεί ο απολιπόμενος μάρτυρας, Σεραφείμ Κωνσταντινίδης, ο οποίος να τιμωρηθεί με πρόστιμο λιπομαρτυρίας. Το αυτό αποφάσισε και το Δικαστήριο, χωρίς να δώσει τον λόγο τελευταίο στον κατηγορούμενο για να ακουστεί.

Σε αντίδραση του Γιάννη Απατσίδη, συνηγόρου υπεράσπισης του Κώστα Βαξεβάνη, που προτάθηκε ως μάρτυρας υπεράσπισης του για ευνόητους λόγους αποφυγής περαιτέρω δικαστικών εξόδων, που προκαλούνται από παντελώς αβάσιμα κλητήρια θεσπίσματα, ακόμη και μετά θάνατον του μηνυτή Ανδρέα Βγενόπουλου, για τα οποία φέρουν ακέραια την πειθαρχική ευθύνη οι συντάξαντες αυτά, η κ. Πρόεδρος αναγκάστηκε να δώσει τον λόγο στον κατηγορούμενο, προκειμένου να ακουστεί, έστω κι εάν προηγουμένως είχε εκδώσει και είχε αναγράψει επί του φύλλου της δικογραφίας την αναβλητική της απόφαση.

Παρά το ότι ο κατηγορούμενος δήλωσε ότι έχει απαλλαγεί με πλείστες όσες αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις και εισαγγελικές διατάξεις για τα ίδια σχεδόν πραγματικά περιστατικά, και επιχείρησε να προσκομίσει στο Δικαστήριο τα εν λόγω έγγραφα, που δεν παραλήφθηκαν (επισυνάπτονται κάποια εξ αυτών), παρά το ότι δήλωσε ότι επιθυμούσε να αναγνωστεί μέχρι και η ένορκη κατάθεση στην προδικασία του απολιπόμενου, προφανώς μη ουσιώδη, μάρτυρα, Σεραφείμ Κωνσταντινίδη, αν και δεν ρωτήθηκε καν γι’αυτό ως είθισται, παρά το ότι δήλωσε ότι δεν παρουσιάστηκε κανείς κληρονόμος του μηνυτή για να δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής, και να ζητήσει να εξεταστεί ως μάρτυρας, τόσο η Εισαγγελέας, όσο και η Πρόεδρος, εντελώς προκλητικά, και χωρίς καμία ενσυναίσθηση, χωρίς καν να επιθυμούν την ανάγνωση των παραπάνω εγγράφων, και χωρίς να δίδουν προσοχή στα εύλογα επιχειρήματα του κατηγορουμένου, για όλα τα παραπάνω, αλλά και για το ότι εναντίον του Ανδρέα Βγενόπουλου είχαν ασκηθεί κακουργηματικές ποινικές διώξεις προ του θανάτου του, όπως και ότι στην συγκεκριμένη υπόθεση έχει καταδικαστεί πειθαρχικά μέχρι και η Εισαγγελέας Εφετών Αθηνών, κ. Γεωργία Τσατάνη, με την κ. Εισαγγελέα να δυσφορεί ιδιαίτερα στο άκουσμα της προαναφερόμενης ανώτερης συναδέλφου της, αποφάσισαν την αναβολή της δίκης για 18-03-2019, επιδεικνύοντας προφανή ΑΡΝΗΣΙΔΙΚΙΑ, προκειμένου να μην εκδώσουν απαλλακτική απόφαση του κατηγορουμένου και να τον έχουν σε δικαστική ομηρία και ταλαιπωρία ακόμη και ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΝ του Ανδρέα Βγενόπουλου. Για να του δείξουν, όπως έγινε αντιληπτό, ότι συγκεκριμένοι λειτουργοί της Δικαιοσύνης, και κυρίως η κ. Εισαγγελέας, επιθυμούν να ταλαιπωρούν τους κατηγορούμενους, όταν αδυνατούν να τους καταδικάσουν…

Μάλιστα, η κ. Εισαγγελέας κράτησε όλως προσβλητική και επιθετική στάση, τόσο απέναντι στον κατηγορούμενο, όσο και απέναντι στον προτεινόμενο απ’αυτόν μάρτυρα, Γιάννη Απατσίδη, που ήταν γνωστό ότι εκπροσωπούσε τον κατηγορούμενο και στη συγκεκριμένη δικογραφία κατά την προδικασία ως πληρεξούσιος δικηγόρος, λέγοντας επί λέξει : “ΑΝΤΕ ΑΠΟ ΔΩ”, “ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΟΥΣ ΕΔΩ ΠΕΡΑ”, “ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΟΥΝ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΠΟΥ ΦΩΝΑΣΚΟΥΝ”, κ.ο.κ., συμπεριφορά και στάση, όλως αναξιοπρεπή, απέναντι σε άτομα που εξέφρασαν την επιθυμία να δικαστεί μία υπόθεση από την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, η οποία στην συγκεκριμένη περίπτωση, μετά από ένα προδήλως αβάσιμο κλητήριο θέσπισμα, με τις πράξεις και τις παραλείψεις της προκύπτει ότι ΑΡΝΗΣΙΚΕΙ με προκλητικό τρόπο.

Κατόπιν όλων αυτών ο Κώστας Βαξεβάνης και ο Γιάννης Απατσίδης απευθύνθηκαν αρμοδίως καταγγέλλοντας “πειθαρχικώς ελεγκτέες πράξεις, κυρίως της Αντεισαγγελέως Πρωτοδικών Αθηνών, κ. Σοφίας Σισμανίδου, αλλά και της Πρωτοδίκη Αθηνών, κ. Ευσταθίας Αναστασοπούλου, κατά την εκδίκαση της υπόθεσης με αριθμό πινακίου 2,02 του Ι΄ Μονομελούς Πλημ/κείου Αθηνών, με κατηγορούμενο τον Κωνσταντίνο Βαξεβάνη, δημοσιογράφο, και μηνυτή τον Ανδρέα Βγενόπουλο”.

Όπως επισημαίνουν οι αναφέροντες “ζητάμε τα κατά τον νόμον” :

Επειδή οι παραπάνω πράξεις και παραλείψεις τυποποιούν πειθαρχικά παραπτώματα.

Επειδή πρέπει να ζητηθεί οίκοθεν η καθαρογραφή των πρακτικών της αναβλητικής απόφασης, ώστε και να προκύψει περαιτέρω εάν τα Πρακτικά του Δικαστηρίου είναι διανοητικά αληθή ή πλαστά, ήτοι εάν θα αναγραφούν οι προσβλητικές φράσεις της κ. Εισαγγελέως, κι εάν θα αναγραφεί η έκδοση απόφασης παρά του Δικαστηρίου χωρίς να δοθεί προηγουμένως ο λόγος στον κατηγορούμενο.

Επειδή η συμπεριφορά της κ. Εισαγγελέως ήταν απρεπής κατά τη γνώμη μας και σε άλλη υπόθεση που προηγείτο της ένδικης δίκης.

Επειδή κατά τη γνώμη μας, πέραν του πειθαρχικού κολασμού των συγκεκριμένων πειθαρχικών παραπτωμάτων, πρέπει ο αρμόδιος Επιθεωρητής να παρακολουθήσει τον τρόπο διεξαγωγής δικών εκ μέρους της συγκεκριμένης Αντεισαγγελέως Πρωτοδικών Αθηνών.

Επειδή ο συντάξας το κατηγορητήριο – κλητήριο θέσπισμα Εισαγγελικός Λειτουργός, άγνωστος σε εμάς, τυγχάνει πειθαρχικά ελεγκτέος, καθότι παρέπεμψε στο ακροατήριο έναν κατηγορούμενο προφανώς αθώο, κι ενώ είχαν εκδοθεί προηγουμένως πλείστες όσες αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις και εισαγγελικές διατάξεις.

Επειδή η κ. Εισαγγελέας επιθυμούσε την προστασία του συντάξαντος το κλητήριο θέσπισμα συναδέλφου της, επειδή εντός της δικογραφίας υπήρχε έγγραφο του κατηγορουμένου και του πληρεξουσίου δικηγόρου του, με το οποίο τον μεμφόταν για την παραπομπή της υπόθεσης στο ακροατήριο (άμα και τον πρ. Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ηλία Ζαγοραίο), λέγοντας επί λέξει ότι, επειδή ο συνάδελφος θεώρησε ουσιώδη μάρτυρα τον κ. Κωνσταντινίδη, εγώ προτείνω την αναβολή της δίκης, για να έρθει και να εξεταστεί.

Επειδή εάν δεν υπάρχει κάποιος ειδικός λόγος προκατάληψης απέναντι στο πρόσωπο του κατηγορουμένου ή/και του προτεινόμενου απ’αυτόν μάρτυρος, η συγκεκριμένη δικαιοδοτική κρίση υποδηλώνει ούτως ή άλλως παντελή έλλειψη συνείδησης και επίδειξη μη σεβασμού απέναντι στους κατηγορούμενους, που είναι, μάλιστα, προδήλως αθώοι.

Επειδή μετά τα εισαγγελικά και δικαστικά έκτροπα στην υπόθεση διαφθοράς του Ανδρέα Βγενόπουλου, που είχαν συνέπεια την πειθαρχική τιμωρία της κ. Γεωργίας Τσατάνη, δεν είναι δυνατόν να μην έχει γίνει αντιληπτό ότι εν προκειμένω δεν πρόκειται απλώς περί πειθαρχικών παραπτωμάτων, αλλά περί του εγκλήματος της απόπειρας κατάχρησης εξουσίας, που με τέτοιες αποφάσεις, συμπεριφορές, και νοοτροπίες, επικροτούν οι αναφερόμενες Εισαγγελική Λειτουργός και Πρωτοδίκης.

Επειδή επιφυλασσόμαστε παντός νομίμου δικαιώματός μας.

https://www.documentonews.gr/filegrid/2018/10/29/5bd6f381cd3a180f486f7b14.pdf

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter