Προκλητική Ράικου: Ασχολούνται μόνο με το χιλιάρικο του άντρα μου

Προκλητική Ράικου: Ασχολούνται μόνο με το χιλιάρικο του άντρα μου

Σε μία προκλητική δήλωση προχώρησε στην Προανακριτική Επιτροπή η Ελένη Ράικου για τα εμβάσματα του συζύγου της από τη Novartis και την Αstellas Pharmaceuticals σε τραπεζικούς λογαριασμούς που ήταν και η ίδια δικαιούχους, παριστάνοντας ότι αγνοεί τον κρίσιμο ρόλο που είχε στο αρχικό στάδιο διερεύνησης του πολύκροτου σκανδάλου.

Σχετικά ερωτηθείσα από τον Σπύρο Λάππα, η εισαγγελέας Εφετών φέρεται να απάντησε πως «από όλη τη λίστα των γιατρών ασχολούνται μόνο με το χιλιάρικο του άντρα μου», με τον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ να επισημαίνει: «Ολόκληρη η δικογραφία με τις λίστες 4.100 γιατρών ήρθε στη Βουλή το Φεβρουάριο του 2018».

Με την εν λόγω απάντηση η μάρτυρας φαίνεται να παραγνωρίζει την ιδιότητα της προϊσταμένης της Εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς που κατείχε όταν «έσκασε» το σκάνδαλο Novartis, με τα εμβάσματα από φαρμακευτικές προς τον σύζυγό της να αποτελούν αδιαμφισβήτητη αιτία εξαίρεσής της από την υπόθεση αφού υπάρχουν καταθέσεις μαρτύρων περί εικονικών συναλλαγών μεταξύ Novartis και γιατρών. Αν μη τι άλλο οι σθεναροί υποστηρικτές (ανάμεσά τους και ο πρωθυπουργός) της «σκευωρίας Novartis» έχουν παραδεχτεί δημόσια πως είναι σκανδαλώδεις οι συναλλαγές ανάμεσα στους γιατρούς και την ελβετική φαρμακοβιομηχανία. Οπότε, πώς είναι δυνατόν η Ελ. Ράικου να είναι σε θέση να ερευνήσει τη συγκεκριμένη υπόθεση όταν έχουν προηγηθεί τα εμβάσματα προς τον σύζυγό της; Εύλογη και η απορία για το ποσό που θα ήταν ικανό να αναγκάσει την εισαγγελέα Εφετών να δηλώσει κώλυμα, αφού το χιλιάρικο απ’ ό,τι φαίνεται το θεωρεί αμελητέο. «Έχει τιμή η τιμή του εισαγγελέα;» διερωτήθηκαν με τη σειρά τους πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αξιολογικές κρίσεις αντί στοιχείων από την Ράικου

Στο ίδιο μοτίβο κινήθηκε και η δεύτερη κατάθεση της Ελένης Ράικου στην Επιτροπή. Η εισαγγελέας Εφετών παρέθεσε πληθώρα αξιολογικών κρίσεων τις όμως όταν κλήθηκε να τις τεκμηριώσει, επικαλέστηκε άγνοια. Ενδεικτική είναι η εξής στιχομυθία:

Λάππας: Πώς σας ζητούσε ο Παπαγγελόπουλος να κατασκευάσετε στοιχεία για πολιτικούς και τον κ.Βενιζέλο;

Ράικου: Όπως τελικά τα κατασκεύασε στη συνέχεια με την κ. Τουλουπάκη.

Λάππας: Πώς δηλαδή;

Ράικου: Το πώς ακριβώς δεν το ξέρω γιατί δεν έδωσα εγώ κάποια συνέχεια. Εγώ του είπα ότι δεν κάνω τέτοια. Όπως έγινε μετά και το πέτυχε αυτό με την Τουλουπάκη. Έτσι κατασκεύασαν μάρτυρες.

Η πρώην προϊσταμένη της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς θεωρεί πως η έρευνα του σκανδάλου Novartis (έτσι το έχει χαρακτηρίσει) μετατράπηκε σε σκευωρία εξαιτίας του Δ. Παπαγγελόπουλου, ο οποίος με το «θεσμικά ενορχηστρωμένο του σχέδιο» κατασκεύασε ενόχους και μάρτυρες, γεγονός που ζημίωσε το Δημόσιο. Μάλιστα, επισήμανε πως ο πρώην αν. υπουργός Δικαιοσύνης είχε αποπειραθεί να παρέμβει στο έργο της και για άλλες υποθέσεις, όπως αυτήν της τράπεζας Αττικής. Συγκεκριμένα, κατήγγειλε πως ο ερευνώμενος από την Προανακριτική Επιτροπή της ζήτησε να μην περαιώσει τη συγκεκριμένη στην οποία εντοπίζεται και το όνομα του Χρήστου Καλογρίτσα.

Άναψαν τα αίματα

Ανέβηκαν οι τόνοι στην Προανακριτική Επιτροπή επειδή ο προεδρεύοντας, Βασίλης Υψηλάντης, όχι μόνο παρενέβαινε στις ερωτήσεις του Σπ. Λάππα αλλά και αφαίρεσε απρεπώς τον λόγο από την Δ. Αυγέρη.

«Σεβαστείτε επιτέλους τη διαδικασία» διαμαρτυρήθηκε έντονα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Β. Υψηλάντη να λέει: «Σας αφαιρώ το λόγο». «Μόνο στη Χούντα αφαιρούσαν το λόγο» ανταπάντησε η Δ. Αυγέρη.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζονται ιδιαίτερα ενοχλημένοι με τη συμπεριφορά του Β. Υψηλάντη όποτε αναλαμβάνει χρέη προεδρεύοντα, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που ο βουλευτής της ΝΔ φέρεται να συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο. Μάλιστα, κατά τις πληροφορίες του documentonews.gr, στις προηγούμενες συνεδριάσεις έχουν λάβει χώρα ομηρικές μάχες ανάμεσα στον Β. Υψηλάντη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καταγγέλλει πως ο βουλευτής της ΝΔ αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας τη «βρόμικη δουλειά».

«Άδειασε» Αγγελή

Σε ερώτηση σχετικά με τα στοιχεία που έδωσαν οι Αμερικάνοι στους Έλληνες εισαγγελείς στη Βιέννη και ο Ιωάννης Αγγελής αρνήθηκε να τα παραλάβει, η Ελ. Ράικου κράτησε σαφείς αποστάσεις από τα πεπραγμένα του πρώην προϊσταμένου της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς

«Αν ερχόταν σε εμένα το στικάκι, θα το άνοιγα. Θα έπαιρνα την πληροφορία, θα την αξιολογούσα και θα υπέβαλα αίτημα δικαστικής συνδρομής» φέρεται να απάντησε η μάρτυρας, αδειάζοντας με αυτόν τον τρόπο τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο οποίος αποτελεί τον δεύτερο βασικό μάρτυρα της «σκευωρίας Novartis».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter