Προκλητικό «ναι μεν αλλά» η απόφαση για τον Κοροκονέα από τον Άρειο Πάγο

Με πλειοψηφία 3 έναντι 2 που προκαλεί έντονα ερωτηματικά έγινε δεκτή η από το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου η αναίρεση που είχε ασκήσει ο εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου κατά της απόφασης του Εφετείου με την οποία μειώθηκε στα 13 χρόνια η ποινή του ειδικού φρουρού και δολοφόνου του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως σε μία τέτοια υπόθεση δύο μέλη του τμήματος συντάχθηκαν κατά της αναίρεσης του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα πιστεύοντας ότι το δικαστήριο ερμήνευσε σωστά την πρόβλεψη για την χορήγηση ελαφρυντικού στον Ε. Κορκονέα.

Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με μία απλή οριακή πλειοψηφία καθώς η απόφαση, εξαιτίας της ισχυρής μειοψηφίας που ειχε την άποψη πως δεν πρέπει να αναιρεθεί και σωστά αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό στον αστυνομικό, δεν οδηγεί αυτόματα σε νέα δίκη αλλά η υπόθεση θα κριθεί οριστικά από την Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Με αυτόν τον τρόπο η κρίση των αρεοπαγιτών θα έχει και νομολογιακή αξία για ανάλογες περιπτώσεις χορήγησης του ελαφρυντικού.   

Σημειώνεται πως η αναγνώριση του ελαφρυντικού του σύννομου βίου και η επιβολή ποινής κάθειρξης 13 ετών για την εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου, οδήγησε στην αποφυλάκισή του και σε πολλές και έντονες αντιδράσεις του συνόλου της κοινωνίας της χώρας.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.