Προκλητικό το τουρκικό ΥΠΕΞ: Το ελληνικό κράτος να σέβεται όσους έχουν διαφορετική θρησκεία και πολιτισμό

Προκλητικό το τουρκικό ΥΠΕΞ: Το ελληνικό κράτος να σέβεται όσους έχουν διαφορετική θρησκεία και πολιτισμό

Επίθεση κατά της Ελλάδας και κατά του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια για το μεταναστευτικό εξαπέλυσε το τουρκικό ΥΠΕΞ σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι καλεί την Ελλάδα «να σέβεται όσους έχουν διαφορετική θρησκεία και πολιτισμό» κατηγορώντας την πως παραπλανά την κοινή γνώμη και καταπατά τα δικαιώματα προσφύγων και μεταναστών.

Ο Χαμί Ακσόι απαντώντας επί της ουσίας στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «η Ελλάδα παραβιάζει τα δικαιώματα των αιτούντων άσυλο και το δικαίωμα τους για ζωή… Είναι ντροπή να αποκαλούν την Τουρκία βάρβαρη χώρα. Το ελληνικό κράτος πρέπει πρώτα να απαλλαγεί από τη δική του βαρβαρότητα. Πρέπει να σέβονται τα δικαιώματα των αιτούντων άσυλο, να μην τους βασανίζουν, να μην τους κακομεταχειρίζονται και να μην τους στέλνουν πίσω στα σύνορα».

«Η χώρα που υποστηρίζει ότι είναι το λίκνο του πολιτισμού πρέπει να σέβεται όσους έχουν διαφορετική θρησκεία και πολιτισμό», πρόσθεσε.

Αφορμή για τη νέα πρόκληση από την Τουρκία ήταν οι δηλώσεις που έκανε χθες Τετάρτη ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, όπου, μεταξύ άλλων, τόνισε πως η Τουρκία παραβιάζει με βάρβαρο τρόπο τα ανθρώπινα δικαιώματα, εξωθώντας τους μετανάστες στα σύνορα.

Κάλεσε την Τουρκία «να φέρεται σαν χώρα του 21ου αιώνα, όχι σαν μια χώρα που επιδιώκει να επικρατήσει με λογική κανονιοφόρων».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter