Προκλητικός Ακάρ: Η Αθήνα έδειξε την αδυναμία της με την απέλαση του Λίβυου πρέσβη

Προκλητικός Ακάρ: Η Αθήνα έδειξε την αδυναμία της με την απέλαση του Λίβυου πρέσβη

Συνεχίζει σε επιθετικό τόνο η Τουρκία αναφερόμενη στην απόφαση της Αθήνας να απελαθεί ο πρέσβης της Λιβύης.

Απαντώντας σε θέματα ημερήσιας διάταξης στο Anadolu, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην απέλαση του πρέσβη της Λιβύης λέγοντας: «Θέλουμε να έχουμε καλές σχέσεις με τους γείτονές μας. Είμαστε έτοιμοι να συναντηθούμε μαζί τους. Δεν βοηθάει η απέλαση του Λίβυου πρέσβη από την Αθήνα. Ήταν δείγμα αδυναμίας εκ μέρους της Αθήνας. Αυτό δεν θα επηρεάσει τις εξελίξεις. Χρειάζεται λογική. Στην συνάντηση του Λονδίνου ανάμεσα στον Ταγίπ Ερντογάν και τον Κυριάκο Μητσοτάκη αυτό τέθηκε», είπε ο Ακάρ.

Παράλληλα, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας ανέφερε για ακόμα μία φορά πως η Συμφωνία Λιβύης και Τουρκίας έγινε με σκοπό την τήρηση των δικαιωμάτων και των συμφερόντων των δύο χωρών.

«Οι φιλοδοξίες μας (στο ΝΑΤΟ) είναι για τα εθνικά μας συμφέροντα. Δεν υπάρχει καμιά επιστροφή από αυτές τις μη υπερβολικές, εύλογες επιθυμίες» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Η Συμφωνία Λιβύης και Τουρκίας έγινε για την τήρηση των δικαιωμάτων και των συμφερόντων» πρόσθεσε.

Επισήμανε δε ότι πρόσθεσε ότι «δεν στρέφεται εναντίον γειτονικών χωρών».

Τέλος, σχετικά με την Ανατολική Μεσόγειο είπε πως «κάνουμε το καλύτερο για να προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας στην περιοχή. Κάποιοι έχουν προκαταλήψεις».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter