Προκλητικός εκβιασμός Μηταράκη στους νησιώτες: Κλειστές δομές ή κορονοϊός;

Προκλητικός εκβιασμός Μηταράκη στους νησιώτες: Κλειστές δομές ή κορονοϊός;

Με ένα χωρίς προηγούμενο εκβιασμό προς τις τοπικές κοινωνίες απάντησε χθες το Υπουργείο μετανάστευσης και ασύλου στην έκκληση του Αντιπεριφερειάρχη δημόσιας υγείας και κοινωνικής μέριμνας βορείου Αιγαίου Παντελή Βουρλή για έλεγχο των μετακινήσεων αιτούντων άσυλο στα αστικά κέντρα.

Όπως ο κ. Βουρλής ανέφερε «οι συμπολίτες μας στο Βόρειο Αιγαίο, να μην κάνουν άσκοπες μετακινήσεις και να λαμβάνονται όλα τα μέτρα υγιεινής που έχουν ανακοινωθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες, προκειμένου να προστατεύσουμε τις οικογένειές μας και τους γύρω μας». Ενώ με «θερμή παράκληση προς τους διοικητές των Κέντρων υποδοχής και Ταυτοποίησης και τις αρμόδιες αρχές να πράξουν ομοίως με τους μετανάστες-πρόσφυγες που δυστυχώς κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα στα αστικά κέντρα».

Λίγη ώρα μετά από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου εκδόθηκε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία «ως προς τη λειτουργία των ΚΥΤ στα νησιά του Αιγαίου, δεν υπάρχει διπλή ασφαλής περίμετρος της όλης κατοικημένης περιοχής, ούτε επαρκείς κοινόχρηστοι χώροι για την προσωρινή λειτουργία της δομής ως κλειστής.

Προς αποφυγή κινδύνων στη δημόσια τάξη και υγεία, συνεχίζει η ανακοίνωση, η Κυβέρνηση εξέδωσε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου με Υπουργική Απόφαση προέβη στην επίταξη αναγκαίων εκτάσεων για την άμεση κατασκευή κλειστών ελεγχόμενων κέντρων σε αντικατάσταση υπάρχουσας δομής».

Και καταλήγει το γραφείο του κ. Μηταράκη στον προκλητικό εκβιασμό εν μέσω κρίσης: «Για λόγους που ήδη γνωρίζετε δεν έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή των νέων δομών και κατά συνέπεια δεν έχει προχωρήσει η οριστική διακοπή λειτουργίας των υπαρχόντων ανοικτών δομών».

Κοινώς ο βουλευτής Χίου λέει στους πολίτες του βορείου Αιγαίου πως αν θέλετε προστασία από τον κορονοϊό δεχθείτε την κατασκευή κλειστών δομών!

Πηγή stonisi.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
Documento Newsletter