Προκλητικός Ερντογάν: Το Oruc Reis θα συνεχίσει τις έρευνες

Προκλητικός Ερντογάν: Το Oruc Reis θα συνεχίσει τις έρευνες

Πρόθυμος να συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη είναι ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προσθέτοντας ωστόσο, ότι το Oruc Reis μπορεί να έφυγε από την ανατολική Μεσόγειο, ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι οι εξερευνήσεις έχουν ολοκληρωθεί. 

«Δεν έχω κανένα πρόβλημα να συναντηθώ με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη» δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας με δημοσιογράφους, μετά την προσευχή της Παρασκευής στο Αλί Τζαμί της Κωνσταντινούπολης, συνοδευόμενος από μέλη του υπουργικού συμβουλίου. Όπως είπε, αυτό που έχει σημασία είναι «τι θα συζητήσουμε και σε ποιο πλαίσιο θα συναντηθούμε». 

Παράλληλα, αναφερόμενος στο ερευνητικό Oruc Reis, ο Ερντογάν υποστήριξε ότι μπορεί να επέστρεψε στην Αττάλεια ωστόσο, ότι θα επιστρέψει στο καθήκον του μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες συντήρησης.

Αιχμές άφησε και για τη στάση της Ελλάδας, λέγοντας ότι «με αυτά που κάνει στο Καστελόριζο» η συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό θα είναι δύσκολη. Μάλιστα άφησε αιχμές κατά της Κατερίνας Σακελλαροπούλου, λέγοντας ότι «αν η Πρόεδρος της Ελλάδας έρχεται στο Καστελλόριζο και κάνει επίδειξη δύναμης, τότε εμείς θα κάνουμε ακόμη μεγαλύτερη». 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter