Προκλητικός Ντονμέζ: Ξεκινάμε σεισμικές δραστηριότητες στις περιοχές που συμφωνήθηκε με τη Λιβύη

Προκλητικός Ντονμέζ: Ξεκινάμε σεισμικές δραστηριότητες στις περιοχές που συμφωνήθηκε με τη Λιβύη

Την πραγματοποίηση σεισμικών ερευνών στις θαλάσσιες περιοχές που συμφωνήθηκαν στη Συμφωνία με τη Λιβύη αναμένεται να ξεκινήσει η Τουρκία μετά την πρωτοχρονιά όπως είπε ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Φατίχ Ντονμέζ μιλώντας στο τουρκικό κοινοβούλιο κατά τη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού, προβαίνοντας σε μια ακόμη προκλητική δήλωση. 

«Η συμφωνία που υπογράψαμε με την Λιβύη έγινε νόμος του κράτους μετά την έγκριση του κοινοβουλίου και ευχαριστώ όλα τα πολιτικά κόμματα για την υποστήριξή τους. Να μην έχετε καμία αμφιβολία πως θα κάνουμε όσα πρέπει. Και η Γενική Γραμματεία Πετρελαίου και Μεταλλευμάτων θα κάνει εργασίες για την παροχή των οικοπέδων αλλά και η Τουρκική Εταιρία Ερευνών Πετρελαίου (ΤΡΑΟ) αμέσως μετά την πρωτοχρονιά θα ξεκινήσει γρήγορα τις σεισμικές έρευνες στις περιοχές που θα οικοπεδοποιηθούν», τόνισε ο Ντονμέζ.

Παράλληλα, ο Ντονμέζ σε χθεσινή του συνέντευξη προς την εφημερίδα «Sabah» ανέφερε σχετικά ότι «Η συμφωνία με τη Λιβύη έγινε με την επίσημη κυβέρνηση, που αναγνωρίζεται από όλο τον κόσμο, και εναρμονίζεται με το διεθνές δίκαιο της θάλασσας. Αυτό δεν έχει να κάνει με το ΝΑΤΟ», εμμένοντας σε προκλητικές δηλώσεις και θέσεις. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter