Προκλητικός ο δικηγόρος υπεράσπισης της Χρυσής Αυγής – Οι απίστευτες ερωτήσεις προς τους μάρτυρες

Προκλητικός ο δικηγόρος υπεράσπισης της Χρυσής Αυγής – Οι απίστευτες ερωτήσεις προς τους μάρτυρες

Με την εξέταση μαρτύρων για ένα ακόμα σκέλος της μεγάλης δικογραφίας , και συγκεκριμένα του εμπρησμού στο μπαρ Κουαντρό, στην πλατεία Αμερικής , συνεχίζεται σήμερα η δίκη για τα “έργα και τις ημέρες” της Χρυσής Αυγής.

Το μπαρ που ανήκε σε μετανάστη καταστράφηκε ολοσχερώς από εμπρησμό τον Μάιο του 2013 και έχουν ήδη καταδικαστεί πρωτόδικα για την πράξη δύο από τους σημερινούς κατηγορούμενους στη δίκη για την ΧΑ.

Καταθέτοντας ο πρώην πρόεδρος της κοινότητας των Σενεγαλέζων, και ιδιοκτήτης τότε παντοπωλείου στην Πλατεία Αμερικής , Σεκ Καντίμ, ο οποίος πλέον εργάζεται ως διερμηνέας,αναφέρθηκε στις “περιπολίες” που έκαναν οι χρυσαυγίτες στην περιοχή και στις απειλές τους σε βάρος μεταναστών από τους οποίους μάλιστα ζητούσαν χρήματα για να μην τους …κλείσουν τα μαγαζιά.

Ο μάρτυρας αναγνώρισε σε φωτογραφίες που του επιδείχθηκαν καταδικασμένους για το συμβάν Ν.Παπαβασιλείου και Γ. Περρή που τώρα δικάζονται στο πλαίσιο δράσης εγκληματικής οργάνωσης.

«Φορούσαν στολή τάγματος εφόδου, στρατιωτικά παντελόνια και μαύρες μπλούζες με τα διακριτικά της Χ.Α.», είπε ο μάρτυρας για τις ομάδες που έκαναν τις επιθέσεις ενώ περιέγραψε και συγκεκριμένα περιστατικά όπου χρυσαυγίτες κυνηγούσαν μετανάστες με ξύλινα ρόπαλα και σίδερα.

“Έχουν σταματήσει μπαγκλαντέζο μπροστά μου και του ζητήσανε χαρτιά σαν να είναι αστυνομικοί», τόνισε ο Seck Khadim,o οποίος στη συνέχεια δέχτηκε μια σειρά από ανεκδιήγητες ερωτήσεις από συνήγορο υπεράσπισης.

Ενδεικτικές του ύφους των ερωτήσεων είναι οι ακόλουθες:

Ερ: «Γιατί όλοι οι έγχρωμοι Αφρικανοί, το μοναδικό επάγγελμα που ασκείτε είναι να ανοίγετε μπαρ;».

Απ:. «Εγώ είμαι Αφρικανός και δεν έχω μπει ποτέ σε μπαρ. Και χιλιάδες παιδιά σαν και μένα που ζουν στην περιοχή”..

Ερ : «Είπατε ότι σας είπανε αράπηδες, κλπ. Μήπως όμως δημιουργούσατε εσείς τα επεισόδια;»

Απ: «Δεν μας θέλουν γιατί αυτή είναι η ιδεολογία τους. Δεν θέλουν τους ομοφυλόφιλους, τους μαύρους, τους άθεους. Νομίζουν ότι είναι καλύτεροι από μας»..

Ερώτηση: «Δεν είναι;»

Η δίκη συνεχίζεται .

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter