Προκλητικός ο Τσέχος Πρωθυπουργός: Είναι όλοι λαθρομετανάστες – Να προστατεύσουμε τον πολιτισμό μας

Προκλητικός ο Τσέχος Πρωθυπουργός: Είναι όλοι λαθρομετανάστες – Να προστατεύσουμε τον πολιτισμό μας

Ο πρωθυπουργός της Τσεχίας Αντρέι Μπάμπις άφησε να εννοηθεί ότι θεωρεί πως η Ευρώπη δεν πρέπει να προσφέρει βοήθεια στους μετανάστες και τους πρόσφυγες που προσπαθούν να φθάσουν στις ακτές ευρωπαϊκών κρατών διαπλέοντας τη Μεσόγειο, τοποθετούμενος στο πλαίσιο μιας συνέντευξης που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Bild.

«Εάν ρωτάτε εμένα, αυτοί είναι οικονομικοί μετανάστες — όλοι τους λαθρομετανάστες. Νεαροί άνθρωποι που δεν προσπαθούν να σωθούν από τον πόλεμο», δήλωσε.

Όταν του επισημάνθηκε από τη γερμανική συντηρητική εφημερίδα ότι βρίσκονται σε εξέλιξη πολλές ένοπλες συρράξεις στην Αφρική, από τη Σομαλία ως την Ερυθραία, ο Μπάμπις απάντησε: «Πήγα επιτόπου για να μάθω περισσότερα. Πληρώνουν 2.000 ως 5.000 δολάρια για το ταξίδι».

Μια συμμορία διακινητών ανθρώπων κερδίζει περίπου 5,7 δισεκατομμύρια δολάρια τον χρόνο μεταφέροντας μετανάστες στην Ευρώπη διαμέσου της Μεσογείου, υποστήριξε ακόμη ο Μπάμπις στις δηλώσεις του στην εφημερίδα. Δεν διευκρίνισε ποια είναι η πηγή αυτής της εκτίμησης.

Ο πρωθυπουργός της Τσεχίας επανέλαβε εξάλλου την κατηγορηματική αντίθεσή του στο σχέδιο της καγκελαρίου της Γερμανίας Άγγελας Μέρκελ να ανακατανέμονται οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που φθάνουν στις ακτές ευρωπαϊκών χωρών σε όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ βάσει ποσοστώσεων.

Η ΕΕ απεναντίας πρέπει να «προσφέρει βοήθεια στους ανθρώπους αυτούς στις γενέτειρές τους», υποστήριξε.

«Η Ευρώπη δεν μπορεί να διαχειρίζεται το μεταναστευτικό ζήτημα με διαφορετικό τρόπο από την Αμερική, τον Καναδά, την Αυστραλία. Οφείλουμε επίσης να προστατεύσουμε τον πολιτισμό που οικοδόμησαν οι πρόγονοί μας, την κουλτούρα μας», επέμεινε ο Αντρέι Μπάμπις.

Οι ευρωεκλογές της επόμενης χρονιάς θα δείξουν «τι πιστεύει η σιωπηλή πλειοψηφία για την παράνομη μετανάστευση», προέβλεψε εξάλλου ο πρωθυπουργός της Τσεχίας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter