Προκλητικός Τσαβούσογλου: Παρουσίασε χάρτη με την τουρκική υφαλοκρηπίδα να φτάνει μέχρι την Κρήτη

Προκλητικός Τσαβούσογλου: Παρουσίασε χάρτη με την τουρκική υφαλοκρηπίδα να φτάνει μέχρι την Κρήτη

Όχι μόνο δεν κάνει πίσω η Τουρκία όσον αφορά την παρουσία της και τις γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο αλλά ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλουτ Τσαβούσογλου επιμένει πως θα κάνει τα πάντα για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των τουρκοκυπρίων παρουσιάζοντας παράλληλα χάρτη με την υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας να φτάνει σχεδόν μέχρι την… Κρήτη.

Στην ομιλία του «στο συνέδριο των πρεσβευτών» ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας αναφέρθηκε στις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο και παρουσίασε στην πραγματικότητα το όραμα της Τουρκίας, με την υφαλοκρηπίδα να φτάνει μέχρι και νότια του Κατσελοριζου και της Ρόδου. Πρόκειται στην ουσία για τον χάρτη που έχει δώσει και στον ΟΗΕ. 

«Στην υφαλοκρηπίδα μας», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών «μετά το γεωτρύπανο Φατίχ, δεν θα επιτρέψουμε καμία δραστηριότητα που δεν περιλαμβάνει τα συμφέροντα των Τούρκων και των Τουρκοκυπρίων. Επιθυμία μας είναι το δίκαιο μοίρασμα του πλούτου. Δεν αποκλείουμε κανένα μοντέλο επίλυσης του Κυπριακού, όπως και δεν επιβάλουμε κανένα μποντέλο. Από την άλλη δεν θα κάτσουμε στο τραπέζι μόνο για να κάτσουμε», πρόσθεσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Θέλουμε να δούμε την Ελλάδα ως εταίρο για όλα τα θέματα της περιοχής. Ο λαός μας ανοίγει την καρδιά του σε εκείνους που επεκτείνουν τη φιλία τους σε αυτό. Ελάτε να εργαστούμε για την ευημερία των λαών μας».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter