Πρόκληση: Αυξάνουν τον μισθό εξωκοινοβουλευτικών υπουργών ενώ δίνουν «ψίχουλα» στους υγειονομικούς

Πρόκληση: Αυξάνουν τον μισθό εξωκοινοβουλευτικών υπουργών ενώ δίνουν «ψίχουλα» στους υγειονομικούς

Μετά την τροπολογία για την «εκπαραθύρωση» του Χάρη Δούκα, η πλειοψηφία κατέθεσε μία ακόμα προκλητική ρύθμιση στο ερανιστικό νομοσχέδιο, δρομολογώντας αύξηση στον μισθό των εξωκοινοβουλευτικών υπουργών.

Διαβάστε επίσης: Σκανδαλώδη μεθόδευση Μητσοτάκη για να προστατευθεί ο Κώστας Μπακογιάννης καταγγέλλει ο Χάρης Δούκας

Κατά τη ρύθμιση, οι αποδοχές των υπουργών, αναπληρωτών υπουργών και υφυπουργών, που δεν φέρουν βουλευτική ιδιότητα, βρίσκονται σε αναλογία με τις από 01/01/2024 αυξημένες αποδοχές των ανώτατων στελεχών της δημόσιας διοίκησης.

Συνεπώς, οι μικτές μηνιαίες αποδοχές εξωκοινοβουλευτικών υπουργών και αναπληρωτών υπουργών θα φτάσουν σε ποσοστό 90% τις μικτές μηνιαίες αποδοχές και επιδόματα του Προέδρου του Αρείου Πάγου.

Παράλληλα, οι αποδοχές των εξωκοινοβουλευτικών υφυπουργών θα φτάνει στο 80% των αποδοχών του προέδρου του Ανώτατου Δικαστηρίου.

Όπως αναγράφεται στην έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, η ετήσια δαπάνη επί του κρατικού προϋπολογισμού θα φτάσει τις 408.000 ευρώ για τους 19 εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς.

Έτσι, τη στιγμή που ο πρωθυπουργός δίνει ψίχουλα στο υγειονομικό προσωπικό με αύξηση μόλις 20% στην αποζημίωση των εφημεριών, προσφέρει περί τα 1.700 ευρώ μικτά στους εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς.

Δείτε τη διάταξη στο άρθρο 10 κάνοντας κλικ εδώ.
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter