Πρόκληση Φουρθιώτη με προσφυγή στο ΣτΕ: Ζητά τη φρουρά πίσω

Πρόκληση Φουρθιώτη με προσφυγή στο ΣτΕ: Ζητά τη φρουρά πίσω

Ο Μένιος Φουρθιώτης με περίσσιο θράσος προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας και ζητά να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. με την οποία μειώθηκε η φρούρησή του από αστυνομικούς και άνδρες της Ασφάλειας.

Συγκεκριμένα, ο Μένιος Φουρθιώτης, μέσω του δικηγόρου του Πάνου Λαζαράτου, κατέθεσε στο ΣτΕ αίτηση με την οποία ζητάει να ακυρωθεί η από 31.3.2021 πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. με την οποία μειώθηκαν τα μέτρα ασφαλείας, με αποτέλεσμα όπως υποστηρίζει να υπάρχει άμεσος κίνδυνος για την ζωή του.

Σύμφωνα με την προσφυγή του ο Μ. Φουρθιώτης παραδέχεται την ύπαρξη αστυνομικού θωρακισμένου οχήματος πράγμα που αρνούνταν πεισματικά.

Όπως λέει ο Μ. Φουρθιώτης με πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. από τις 13 Ιανουαρίου διατέθηκαν για την ασφάλειά του τρεις αστυνομικοί και μια συνοδευτική υπηρεσιακή μηχανή με αστυνομικό, σε 24ώρη βάση και αυστηρή επιτήρηση σε καθημερινή βάση και όλο το 24ώρο, όλων των χώρων εργασίας του, δηλαδή, Ρ/Σ Party F.M. 104, εφημερίδα «Αποκαλυπτικά», Τ/Σ EPSILON TV και Stoudio Alfa- EPSILON TV, με περιπολίες της Αστυνομίας και της Ασφάλειας.

Στις 18 Μαρτίου όμως με νεότερη πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. τα μέτρα ασφαλείας του αυξήθηκαν. Έτσι, του διατέθηκαν 4 αστυνομικοί, αντί για τρείς που έιχε και εκτός από την συνοδευτική μηχανή, του διατέθηκε και ένα αυτοκίνητο. Επίσης, αντί της επιτήρησης της κατοικίας του και των χώρων εργασίας του, διατάχθηκε η φρούρησή τους καθημερινά και σε 24ώρη βάση. Τα νέα αυξημένα μέτρα ασφαλείας επρόκειτο να επανεξεταστούν την 19η Ιουνίου 2021, σύμφωνα με την απόφαση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.

Ο Μ. Φουρθιώτης συνεχίζει λέγοντας πως τα μέτρα αυξήθηκαν, αφού υπήρχαν συνεχείς επιθέσεις εναντίον του. Επισημαίνει δε ότι υπήρξε έκρηξη βόμβας στο χώρο εργασίας του, εμπρηστική-δολοφονική επίθεση στο σπίτι του και βομβιστική επίθεση στον Τ/Σ EPSILON TV.

Πλέον με την πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., δεν διατίθενται πλέον για την φρούρησή του οι 4 αστυνομικοί, το αυτοκίνητο και η συνοδευτική μηχανή, ενώ σταμάτησε και η φρούρηση της κατοικίας του.

Στην αίτηση ακύρωσης, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστηρίζει ότι η τελευταία πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. (προσβαλλόμενη) είναι αντισυνταγματική και παράνομη. Και αυτό, γιατί δεν τηρήθηκε το γράμμα της διάταξης του άρθρου 20 του Συντάγματος, αφού δεν κλήθηκε σε ακρόαση πριν την έκδοση της προσβαλλόμενης πράξης με την οποία μειώθηκαν τα μέτρα ασφαλείας.

Ακόμη, η επίμαχη πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. πάσχει από έλλειψη αιτιολογίας, καθώς δεν αναφέρει σε ποίους κανόνες και αρχές βασίστηκε η έκδοσή της που να δικαιολογούν την δραστική μείωση της προστασίας του Μένιου Φουρθιώτης.

Επιπρόσθετα, συμπληρώνει ότι η προσβαλλόμενη πράξη εκδόθηκε πριν συμπλήρωση του χρόνου εκπνοής της προηγούμενης πράξης με την οποία αυξήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter