Πρόκληση Μητσοτάκη: Εταξε… 25% αύξηση μισθών με φόντο ναυπηγείο που δεν πλήρωσε ούτε Δώρο Πάσχα

Πρόκληση Μητσοτάκη: Εταξε… 25% αύξηση μισθών με φόντο ναυπηγείο που δεν πλήρωσε ούτε Δώρο Πάσχα

Μόνο ως πρόκληση μπορεί να θεωρηθεί το γεγονός ότι ο Κ. Μητσοτάκης μίλησε περί αυξήσεων μισθών έως και 25% την επόμενη τετραετία στο πλαίσιο συζήτησής του με πολίτες με θέμα την οικονομία στα Ναυπηγεία Ελευσίνας. Σε έναν μεγάλο εργασιακό χώρο όπου μόλις λίγες ημέρες πριν εργαζόμενοι και ΓΣΕΕ είχαν καταγγείλει ότι ο νέος ιδιοκτήτης ούτε το Δώρο Πασχα δεν τους έχει καταβάλει!

Κι αυτό παρά το γεγονός ότι στη συμφωνία εξαγοράς υπήρχε όρος για την καταβολή των δεδουλευμένων, τη διατήρηση των θέσεων εργασίας και την διατήρηση ισχύος των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Η εταιρεία μάλιστα βαφτίζει καταβληθέντα για μισθούς χρήματα έναντι δεδουλευμένων ως Δώρο Χριστουγέννων!

Αλλά όλα αυτά σαν μην υπάρχουν για τον πρωθυπουργό που έκανε πως δεν άκουσε τίποτα. Προτίμησε να επαναλάβει τα γνωστά περί ξένων και εγχώριων «μεγάλων και μικρών επενδύσεων» προσπαθώντας να πείσει ότι «μόνο μέσα από τις επενδύσεις μειώνεται η ανεργία και μπορεί τελικά να βελτιωθεί και το επίπεδο των μισθών στη χώρα μας». Μόνο που οι ίδιοι οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Ελευσίνας άλλα βιώνουν από τους επενδυτές!

Ο Κ. Μητσοτάκης δεν είπε κουβέντα για το γεγονός ότι μετά από καταγγελία εργαζομένων και του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας, η Επιθεώρηση Εργασίας εισηγήθηκε την επιβολή διοικητικού προστίμου ενώ παράλληλα απέστειλε στον αρμόδιο εισαγγελέα πλημμελειοδικών Αθηνών μήνυση κατά της επιχείρησης, έτσι ώστε να ασκηθούν οι ανάλογες ποινικές κυρώσεις.

Απλώς υποσχέθηκε ότι θα πράξει όσα δεν έπραξε στην κυβερνητική τετραετία που μας πέρασε: «Μπορούμε να επιτύχουμε μέσα στην επόμενη τετραετία να αυξήσουμε το μέσο επίπεδο των μισθών κατά 25% περίπου, να πάει ο μέσος μισθός στα 1500 ευρώ, ο κατώτατος να προσεγγίσει τα 950 ευρώ», είπε και όποιος θέλει ας τον πιστέψει…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter