Προκλητικά ψεύδη και αοριστίες Οικονόμου για τη συναυλία Θανάση Παπακωνσταντίνου και τα έκτροπα στο ΑΠΘ

Προκλητικά ψεύδη και αοριστίες Οικονόμου για τη συναυλία Θανάση Παπακωνσταντίνου και τα έκτροπα στο ΑΠΘ
Φωτογραφία αρχείου από συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου / Eurokinissi

Ερώτημα για τις εικόνες της εκτός ορίων χρήσης βίας και χημικών από την αστυνομία κατά τη διάρκεια της συναυλίας του Θανάση Παπακωνσταντίνου εναντίον χιλιάδων πολιτών δέχθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τη Δευτέρα, επιστρατεύοντας ψευδείς αναφορές αλλά και ένα παντελώς άσχετο σχόλιο για την… ανάγκη δημιουργίας βιβλιοθήκης στον χώρο του Βιολογικού στο ΑΠΘ.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, ο Γιάννης Οικονόμου ισχυρίστηκε ότι «πάντοτε κάθε καταγγελία που κατατίθεται εξετάζεται πάρα πολύ προσεκτικά από τις αρμόδιες αρχές αλλά και από την ίδια την αστυνομία».

Ακολούθως, σαν να έβγαλε κιόλας πόρισμα για την «καταγγελία», υποστήριξε πως «αυτό που συνέβη στην συγκεκριμένη συναυλία, είναι ότι μία ομάδα ανθρώπων θεώρησε καλό να στραφεί ξανά, μέσα στο πανεπιστήμιο στη βιβλιοθήκη που δημιουργείται στο χώρο του βιολογικού, σε έναν χώρο ο οποίος επί πολλές δεκαετίες παρέμενε παράνομα σε κατάληψη».

Μάλιστα, συνέχισε πως «με απόφαση της πανεπιστημιακής κοινότητας αποδίδεται, με ένα έργο πολύ ουσιαστικό, νομίζω κανείς δεν μπορεί να αμφιβάλλει ότι μια βιβλιοθήκη είναι πολύ προτιμότερη και πολύ επωφελέστερη από ένα στέκι κατάληψης, στην πανεπιστημιακή κοινότητα», παρότι η ερώτηση δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την ανάγκη ύπαρξης ή μη της εν λόγω βιβλιοθήκης.

«Κατά μάνα, κατά κύρη, κατά γιο και θυγατέρα. Η κυβέρνηση και τα μωράκια της μας έχουν φλομώσει στο ψέμα και τη διαστρέβλωση» ήταν πάντως το σχόλιο του Θ. Παπακωνσταντίνου, που τα λέει όλα για τη στάση της κυβέρνησης και του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter