Προκλητική αφωνία Χατζηδάκη – Στουρνάρα για την ακρίβεια και τον πληθωρισμό

Προκλητική αφωνία Χατζηδάκη – Στουρνάρα για την ακρίβεια και τον πληθωρισμό

Έβριθε… αισιόδοξων προβλέψεων η συνάντηση του νέου υπουργού Οικονομίας, Κωστή Χατζηδάκη με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα. Οι δύο άνδρες συμφώνησαν ότι οι οιωνοί για την πορεία της οικονομίας είναι… άριστοι και ότι βρίσκονται σε κοινή γραμμή, ωστόσο απέφυγαν να αναφερθούν στα προβλήματα που ταλανίζουν την κοινωνία, όπως η ακρίβεια, ο πληθωρισμός και τα κόκκινα δάνεια.

Ο Κωστής Χατζηδάκης μίλησε περί εξαιρετικής συνεργασίας που είχε με τον διοικητή της ΤτΕ την περίοδο 2012-14 όταν ο πρώτος ήταν υπουργός Ανάπτυξης και ο Γιάννης Στουρνάρας υπουργός Οικονομικών, δεσμευόμενος ότι θα υπάρξει συνέχεια μέσω τακτικών επαφών και επικοινωνίας. «Και οι δυο είμαστε αισιόδοξοι για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Είμαστε σε μία περίοδο, στην οποία συντρέχουν μία σειρά από πολιτικές και οικονομικές προϋποθέσεις που ενισχύουν αυτή την αισιοδοξία», τόνισε.

Μάλιστα, ο υπουργός φρόντισε να αναλύσει από που πηγάζει η αισιοδοξία, σημειώνοντας ότι η ελληνική οικονομία έχει κάνει «βήματα μπροστά στο επίπεδο της αύξησης των επενδύσεων, της αύξησης των εξαγωγών, της αύξησης του ΑΕΠ, της μείωσης της ανεργίας». Φυσικά, το πανηγυρικό κλίμα που επικρατούσε στη συνάντηση Χατζηδάκη – Στουρνάρα δεν μπορούσε να… διαρραγεί από αναφορές στα «καυτά» ζητήματα όπως το κόστος δανεισμού και τα ακριβά επιτόκια.

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε ότι η Ελλάδα «είναι διαφορετική από το 2012-14», κάνοντας λόγο για «έναν καθαρό ορίζοντα που ανοίγεται για τη χώρα στην οικονομία», επιβεβαιώνοντας ότι υπάρχει «κοινή γραμμή» με την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

«Η Τράπεζα της Ελλάδος είναι και σύμβουλος του Ελληνικού Δημοσίου για οποιαδήποτε θέματα μπορεί να βοηθήσει και το Υπουργείο βεβαίως θέλει βοήθεια. Έχουμε ένα τμήμα ερευνών, ίσως το μεγαλύτερο στη χώρα. Θα είναι στη διάθεση του Υπουργού Οικονομικών σε όποια θέματα χρειαστεί τη συνδρομή της Τραπέζης της Ελλάδος. Νομίζω ότι οι οιωνοί είναι άριστοι», συμπλήρωσε ο διοικητής της ΤτΕ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter