Προκλητική επίθεση Μηταράκη στον ΣΥΡΙΖΑ για τους νεκρούς των ναυαγίων

Προκλητική επίθεση Μηταράκη στον ΣΥΡΙΖΑ για τους νεκρούς των ναυαγίων

Θρασύτατη επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ με μακάβριο φόντο τους δεκάδες νεκρούς μετανάστες που πνίγηκαν στα ελληνικά χωρικά ύδατα, εξαπέλυσε ο Νότης Μηταράκης, μετά την σχετική ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ «αναπολεί απροκάλυπτα τις μεταναστευτικές ροές του 2015-19, τότε που η πολιτική των “ανοιχτών συνόρων” είχε μετατρέψει το Αιγαίο σε απέραντο τάφο. Αυτό δε θα επιτρέψουμε να ξανασυμβεί», δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, επιχειρώντας με προκλητικό τρόπο να αποσείσει τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης και την απόλυτη αποτυχία διαχείρισης του προσφυγικού.

Ο Ν. Μηταράκης επανέλαβε το κυβερνητικό δόγμα της “μηδενικής ανοχής”, επαναλαμβάνοντας ότι  «η χώρα μας δεν μπορεί και δεν θα αποτελέσει ξανά την πύλη εισόδου προς την ΕΕ για τα κυκλώματα λαθροδιακίνησης» και προσθέτει ότι «απεναντίας, εφαρμόζει μια αυστηρή αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική, με σαφή και μετρήσιμα αποτελέσματα».

Ο υπουργός και η κυβέρνηση των push backs, του στοιβάγματος χιλιάδων προσφύγων σε απαράδεκτα στρατόπεδα κράτησης, των μαζικών απελάσεων, δεν έχει δικαίωμα να μιλά για “δίκαιη μεταναστευτική πολιτική”.

Αρκεί και μόνο να θυμίσουμε το πόρισμα της αρμόδιας επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που διερεύνησε τις πράξεις της Frontex και όπου σύμφωνα με αυτό, γίνονταν και γίνονται σταθερά pushbacks στα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης, ενώ η κυβέρνηση κατηγορήθηκε ότι αρνήθηκε την σε βάθος διερεύνηση των καταγγελιών και την αποτροπή τέτοιων παράνομων πράξεων σύμφωνα με το ευρωπαϊκό και διεθνές δίκαιο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter