Προκλητική κάλυψη της αστυνομικής αυθαιρεσίας από τον Οικονόμου: «Οι διαδηλωτές θέλησαν να κλείσουν τον δρόμο»

Προκλητική κάλυψη της αστυνομικής αυθαιρεσίας από τον Οικονόμου: «Οι διαδηλωτές θέλησαν να κλείσουν τον δρόμο»

Κυβερνητική κάλυψη παρείχε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου στις ενέργειες των ΜΑΤ αναφορικά με το κρεσέντο αστυνομικής αυθαιρεσίας, βίας και άγριας καταστολής εναντίον διαδηλωτών, φωτορεπόρτερ, ακόμα και βουλευτών που εκδηλώθηκε την Πέμπτη στο κέντρο της Αθήνας, με αφορμή την πορεία αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη, που κινδυνεύει άμεσα.

Ο Γιάννης Οικονόμου, ουσιαστικά ισχυρίστηκε πως οι διαδηλωτές ήταν εκείνοι που… έκλεισαν τον δρόμο προκαλώντας την αντίδραση της αστυνομίας. «Οι διαδηλωτές θέλησαν να κλείσουν τον δρόμο παρά το μικρό μέγεθος της πορείας. Υπήρξε αντίδραση από την Ελληνική Αστυνομία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Για τα όποια περιστατικά υπερβάλλουσας βίας ήδη από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει εκδοθεί ανακοίνωση ότι θα διερευνηθούν πολύ προσεκτικά και αν προκύψουν ευθύνες θα αποδοθούν», σχολίασε χαρακτηριστικά για την ΕΔΕ.

«Χθες στην Αθήνα υπήρχαν δύο πορείες. Μία πορεία για την κλιματική αλλαγή και την κλιματική κρίση που έγινε σύμφωνα με τους κανόνες που διέπουν την δυνατότητα εκδήλωσης αυτών των διαμαρτυριών χωρίς να κλείσει ο δρόμος. Στην ουρά αυτής της πορείας μπήκε μία δεύτερη εκδήλωση διαμαρτυρίας που αφορούσε την περίπτωση του κ. Μιχαηλίδη.

Όταν ολοκληρώθηκε η πρώτη πορεία, οι διαδηλωτές θέλησαν να κλείσουν τον δρόμο παρά το μικρό μέγεθος. Υπήρξε αντίδραση από την Ελληνική Αστυνομία. Για τα όποια περιστατικά υπερβάλλουσας βίας ήδη από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει εκδοθεί ανακοίνωση ότι θα διερευνηθούν πολύ προσεκτικά και αν προκύψουν ευθύνες θα αποδοθούν, μην έχετε καμία αμφιβολία για αυτό».

Όταν ερωτήθηκε σχετικά από δημοσιογράφο του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο», σημείωσε ότι η κυβέρνηση σέβεται τις αποφάσεις τις δικαιοσύνης ανεξάρτητα από το ποιόν αφορούν. Τήρησε δε, σιγή ιχθύος αναφορικά με το ενδεχόμενο να υπάρξει νεκρός απεργός πείνας υπό την ανοχή της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter