Αστυνομική πρόκληση: Συνέλαβαν σύμβουλο του υπουργείου Πολιτισμού μέσα στο γραφείο του

Αστυνομική πρόκληση: Συνέλαβαν σύμβουλο του υπουργείου Πολιτισμού μέσα στο γραφείο του

Ο νομικός σύμβουλος του Υπουργείου Πολιτισμού Κρίτων Κοκκινάκης, προσήχθη τη Δευτέρα 23 Αυγούστου εντός του υπουργείου, επειδή έκανε παρατήρηση σε αστυνομικούς των Εξαρχείων, οι οποίοι περιφέρονταν στους διαδρόμους χωρίς λόγο.

Οι αστυνομικοί των Εξαρχείων, χρησιμοποιούν συχνά τον δημόσιο χώρο του υπουργείου, είτε για να πάνε τουαλέτα, είτε για να ξεκουραστούν λίγο. Όμως πολλές φορές δεν περιορίζονται σε αυτό. Πηγαινοέρχονται όλη μέρα, κάθονται στους καναπέδες των διαδρόμων κλπ. Έτσι, ο κ. Κοκκινάκης τους είπε ότι δεν έχουν κανέναν λόγο να περιφέρονται όλη μέρα στο υπουργείο και τους ζήτησε να φύγουν. Εκείνοι απάντησαν με το να τον δέσουν εντός του υπουργείου, κάτι που ξεπερνάει κάθε όριο νομιμότητας εφόσον δεν τους εξύβρισε.

Σύμφωνα μάλιστα με μαρτυρίες, οι αστυνόμοι έδεσαν τα χέρια του κ. Κοκκινάκη και τον μετέφεραν στο ισόγειο προκειμένου να μεταφερθεί στο ΑΤ Εξαρχείων. Φτάνοντας στην έξοδο του υπουργείου εκείνος κατόρθωσε προς στιγμήν να απαλλαγεί από το… στενό μαρκάρισμα των αστυνομικών και φορώντας πάντα χειροπέδες έτρεξε ξανά προς τα μέσα φωνάζοντας και ζητώντας την παρέμβαση της υπουργού Πολιτισμού ή κάποιου από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, αλλά μάταια.

Δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση ή αντίδραση, εκτός από τον νομικό συνάδελφο του κ. Κοκκινάκη και διευθυντή του Γραφείου Υπουργού, Κωνσταντίνο Πλατίτσα, που προσπάθησε να παρέμβει, αλλά χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

Ο κ. Κοκκινάκης συνελήφθη και οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων όπου του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για «απείθεια» και «εξύβριση»: Ο ίδιος ζήτησε τη δικηγορική αρωγή του συναδέλφου του Θεόδωρου Συμεωνίδη και υπέβαλε μήνυση, στην οποία οι αστυνομικοί απάντησαν με νέα μήνυση για «ψευδή καταμήνυση».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter