Προκλητικός για ακόμη μια φορά ο… χαρωπός ταξιδιώτης Κυριάκος Μητσοτάκης

Προκλητικός για ακόμη μια φορά ο… χαρωπός ταξιδιώτης Κυριάκος Μητσοτάκης

Για τετραήμερο ταξίδι στις ΗΠΑ αναχωρεί σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως ανακοίνωσε στο briefing ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, «ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης αναχωρεί σήμερα για τις Η.Π.Α. Το ταξίδι του έχει αποκλειστικά ιδιωτικό χαρακτήρα. Ο πρωθυπουργός μεταβαίνει στις Η.Π.Α. για να εγκαταστήσει την κόρη του, που ξεκινά τις σπουδές της στο πανεπιστήμιο και θα βρίσκεται πίσω στα καθήκοντά του την Δευτέρα». Όπως έγινε γνωστό λίγο αργότερα, το επίμαχο πανεπιστήμιο στο οποίο θα φοιτήσει η κόρη του πρωθυπουργού είναι το πανεπιστήμιο του Yale.

Πρόκειται προφανώς για μια ανθρώπινη στιγμή που αφορά το παιδί του και σε κανονικές συνθήκες δεν θα μπορούσε να ασκηθεί κανενός είδους κριτική στον πρωθυπουργό για αυτή του την απόφαση. Μόνο που δεν βιώνουμε «κανονικές συνθήκες». Κι αυτό δεν το αναφέρουμε καν γιατί ο πρωθυπουργός φεύγει για τετραήμερο λίγες μόλις ημέρες μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές. Το αναφέρουμε γιατί είναι κάτι που χιλιάδες άλλοι έλληνες γονείς δεν μπορούν να πράξουν.

Κι αυτό γιατί μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων, έμειναν εκτός ανώτερων και ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων δεκάδες χιλιάδες παιδιά. Πρόκειται για ένα γεγονός που υποβαθμίζει το επαγγελματικό μέλλον δεκάδων χιλιάδων νέων παιδιών και φέρει ακέραια την ευθύνη του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος έχει επιλέξει να υποβαθμίσει πλήθος δημόσιων πανεπιστημίων της χώρας προς όφελος της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Όλα αυτά βέβαια ουδόλως απασχολούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη βέβαια, ο οποίος εν μέσω σφοδρής κρίσης ελέω των πυρκαγιών δείχνει για ακόμη μια φορά με προκλητικό τρόπο και χωρίς να κρατάει τα προσχήματα, ότι ενδιαφέρεται μόνο για το προσωπικό και οικογενειακό του συμφέρον.

Είναι ακόμη χαρακτηριστικό ότι το κόστος για τη φοίτηση στο πανεπιστήμιο του Yale ανέρχεται σε περίπου 250 χιλιάδες ευρώ συνολικά, ενώ το συνολικό κόστος φοίτησης και στέγασης στο Yale ανέρχεται σε περίπου 83.000 ευρώ ετησίως. Ένα αντίστοιχο ποσό έχει δοθεί και για τη φοίτηση του γιου του πρωθυπουργού, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στο Boston College, το οποίο μολονότι κατατάσσεται στην 42η θέση της παγκόσμιας κατάταξης των πανεπιστημίων, έχει ακριβότερα δίδακτρα και από το πανεπιστήμιο του Harvard. Πρόκειται για ιδιαιτέρως υψηλά πόσα, τα οποία καθιστούν αναγκαίο το ζήτημα να εξεταστεί και πολιτικά: μπορούν να καλυφθούν όλα αυτά τα έξοδα από την περιουσία της οικογένειας Μητσοτάκη; Προκύπτει αυτό από τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης που υποβάλλει το πρωθυπουργικό ζεύγος; Είναι κάτι που θα πρέπει να ελεγχθεί όπως και τα υπόλοιπα ζητήματα που αφορούν το πόθεν έσχες του πρωθυπουργού και τα οποία όπως έχει αποκαλύψει το Documento τον καθιστούν έκθετο και παράνομο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μας έχει συνηθίσει να προκαλεί με τις δημόσιες τοποθετήσεις του, τις πολιτικές του πράξεις, τις παράνομες δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης που υποβάλλει και τον προκλητικό του βίο. Δεν μπορεί όμως η επαναλαμβανόμενη προκλητικότητά του να αποτελέσει ελαφρυντικό για τη μη πραγματοποίηση κριτικής και ελέγχου στον τρόπο με τον οποίο διαβιεί και συμπεριφέρεται η οικογένεια Μητσοτάκη, ειδικά στη συγκεκριμένη περίπτωση που χιλιάδες νέοι άνθρωποι δεν θα μπορέσουν να σπουδάσουν σε κάποιο δημόσιο πανεπιστήμιο εξαιτίας του πρωθυπουργού.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter