Προκλητικός Μητσοτάκης: «Δεν υπάρχει πολιτική ευθύνη» για τη γυναικοκτονία έξω από Α.Τ

Προκλητικός Μητσοτάκης: «Δεν υπάρχει πολιτική ευθύνη» για τη γυναικοκτονία έξω από Α.Τ

Στην πλήρη κάλυψη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη προχώρησε ο Πρωθυπουργός, για τη γυναικοκτονία της Κυριακής έξω από αστυνομικό τμήμα στους Αγίους Αναργύρους.

«Είναι ένας υπουργός που πραγματικά κατέχει το αντικείμενο και κάνει μεγάλη προσπάθεια να αλλάξει τα κακώς κείμενα στην ΕΛΑΣ» ανέφερε σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ερωτηθείς εάν υπάρχει πολιτική ευθύνη του υπουργού ο κ. Μητσοτάκης απάντησε: «Όχι. Είμαι σαφής και ξεκάθαρος. Γιατί αν κάθε φορά που κάτι δεν πηγαίνει καλά στο κράτος η ευθύνη φτάνει στην κορυφή θα είχαμε παραιτήσεις κάθε βδομάδα» και πρόσθεσε ότι :«Όχι, δεν θεωρώ ότι υπάρχει πολιτική ευθύνη για το συμβάν».

Παράλληλα, χαρακτήρισε το γεγονός: «Γροθιά στο στομάχι για όλους μας και και εμένα προσωπικά» και ανέφερε ότι «Αισθάνθηκα ότι μπορεί κάποιος να προσπαθεί, να διορθώνει μία κατάσταση, αλλά έρχεται ένα τέτοιο συμβάν και μας δείχνει ότι αυτά που κάναμε δεν είναι αρκετά και πρέπει να κάνουμε περισσότερα». 

Την ίδια στιγμή, εμφανίστηκε ιδιαίτερα προκλητικός και εκτίμησε ότι οι περισσότερες καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία μπορεί να σημαίνει ότι οι γυναίκες αισθάνονται μεγαλύτερη άνεση να καταγγέλλουν. Και υποστήριξε ότι παρά το «περιστατικό» στους Αγίους Αναργύρους υπάρχει εμπιστοσύνη στην Αστυνομία. Παράλληλα, ανέφερε «Τα πισωγυρίσματα και οι τραγωδίες πρέπει να μας κάνουν ακόμη πιο δυνατούς». 

Αναφορικά με το «τα περιπολικά δεν είναι ταξί» ανέφερε: «Πρέπει να είναι και ταξί και ασθενοφόρο και πυροσβεστικά». Ενώ τόνισε ότι πρέπει «να κάνουμε περισσότερα γιατί η αλλαγή κουλτούρας ενός οργανισμού δεν είναι εύκολη υπόθεση».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter