Προκλητικός Νετανιάχου για συνέχιση του πολέμου στη Γάζα – «Κανείς δεν θα μας σταματήσει, ούτε η Χάγη»

Προκλητικός Νετανιάχου για συνέχιση του πολέμου στη Γάζα – «Κανείς δεν θα μας σταματήσει, ούτε η Χάγη»

Το Ισραήλ θα συνεχίσει τον πόλεμο κατά της Χαμάς μέχρι τη νίκη και δεν θα σταματήσει από κανέναν, συμπεριλαμβανομένου του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, είπε ο πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, σε μια προκλητική ομιλία του το Σάββατο, καθώς οι μάχες στη Γάζα πλησίαζαν το όριο των 100 ημερών.

Ο Νετανιάχου μίλησε αφότου το διεθνές δικαστήριο της Χάγης διεξήγαγε διήμερες ακροάσεις σχετικά με τους ισχυρισμούς της Νότιας Αφρικής ότι το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία κατά των Παλαιστινίων, μια κατηγορία που το Ισραήλ έχει απορρίψει ως συκοφαντική και υποκριτική, ανέφερε το Associated Press.

Διαβάστε επίσης – Πόλεμος στη Γάζα: Ογκώδεις διαδηλώσεις σε Ουάσιγκτον και Λονδίνο υπέρ κατάπαυσης πυρός (Video)

Η Νότια Αφρική ζήτησε από το δικαστήριο να διατάξει το Ισραήλ να διακόψει την εναέρια και χερσαία επίθεση του ως ένα ενδιάμεσο βήμα.

«Κανείς δεν θα μας σταματήσει, ούτε η Χάγη, ούτε ο άξονας του κακού και κανένας άλλος», είπε ο Νετανιάχου σε τηλεοπτικές δηλώσεις το βράδυ του Σαββάτου, αναφερόμενος στο Ιράν και τις συμμαχικές πολιτοφυλακές του.

Η υπόθεση ενώπιον του διεθνούς δικαστηρίου αναμένεται να συνεχιστεί για χρόνια, αλλά η απόφαση για τα προσωρινά μέτρα μπορεί να εκδοθεί εντός εβδομάδων. Οι αποφάσεις του δικαστηρίου είναι δεσμευτικές αλλά δύσκολο να εφαρμοστούν. Ο Νετανιάχου κατέστησε σαφές ότι το Ισραήλ θα αγνοήσει τις εντολές για διακοπή των μαχών, αλλά αναμένεται να βαθύνει τη διεθνή απομόνωσή του.

Το Ισραήλ δέχεται αυξανόμενη διεθνή πίεση για να τερματίσει τον πόλεμο, ο οποίος έχει οδηγήσει στον θάνατο περισσότερους από 23.000 Παλαιστίνιους στη Γάζα και σε σχεδόν ισοπέδωση του πολιορκημένου θύλακα, αλλά μέχρι στιγμής “θωρακίζεται” από τη διπλωματική και στρατιωτική υποστήριξη των ΗΠΑ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter