Προκριματικά Euro 2020: Η εθνική ομάδα στη μάχη της Βοσνίας

Προκριματικά Euro 2020: Η εθνική ομάδα στη μάχη της Βοσνίας

Με στόχο ένα θετικό αποτέλεσμα, που θα την βοηθήσει στη προσπάθεια που κάνει για να κερδίσει ένα από τα δύο εισιτήρια πρόκρισης στους τελικούς του Euro 2020, η εθνική ομάδα αντιμετωπίζει απόψε (26/3, 21:45) στη Ζένιτσα τη Βοσνία, σε αγώνα της 2ης αγωνιστικής του 10ου ομίλου.

Και οι δύο ομάδες είχαν εύκολο έργο στην πρεμιέρα των προκριματικών καθώς νίκησαν το Λιχτενστάιν η εθνική μας με 2-0 εκτός έδρας και την Αρμενία 2-1 εντός οι Βόσνιοι. Όμως το σημερινό ματς αποτελεί κρας τεστ και για τις δύο ομάδες, καθώς είναι αυτές που θα παλέψουν με την Ιταλία για τα δυο εισιτήρια του ομίλου.

Οι δύο ομάδες έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς από την προηγουμένη διοργάνωση, τα προκριματικά του Μουντιάλ 2018. Πάλεψαν και τότε για την 2η θέση (την πρώτη είχε εξασφαλίσει το Βέλγιο) και μετά από δύο επεισοδιακά παιχνίδια με συρράξεις, αποβολές, ύβρεις και σχόλια μίσους, η Βοσνία ήταν εκείνη που πήρε τη πρόκριση. Στο πρώτο ματς στο «Καραϊσκάκη» οι ομάδες ήρθαν ισόπαλες 1-1, ενώ στη Βοσνία έμειναν στο 0-0. Μάλιστα μετά τη λήξη του αγώνα στη Ζένιτσα, οι Βόσνιοι δημιούργησαν επεισόδια σε βάρος της ελληνικής αποστολής με αποτέλεσμα να πέσει ο πέλεκυς βαρύς από την FIFA: μια αγωνιστική χωρίς κόσμο στην Βοσνία ενώ ο βοηθός του Μεχμέτ Μπαζντάρεβιτς, Στεφάν Ζιλί (έχουν αποχωρήσει και οι δύο), τιμωρήθηκε με έξι μήνες απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα, καθώς γρονθοκόπησε τον Γιάννη Γιαννιώτα κατά τη διάρκεια των επεισοδίων. Επίσης ο Βόσνιος διεθνής Μοχάμεντ Μπέσιτς τιμωρήθηκε με μία αγωνιστική, ενώ πρόστιμο ύψους 4.500 ευρώ επιβληθηκε στον Έντιν Τζέκο για την αψιμαχία με τον συμπαίκτη του στη Ρόμα, Κώστα Μανωλά. Απ’ την άλλη πλευρά, ο Μανωλάς τιμωρήθηκε με πρόστιμο 2.200.

«Πονοκέφαλος» Αναστασιάδη

Για να επιστρέψουμε στη σημερινή μάχη όμως, να πούμε ότι ο Αγγελος Αναστασιάδης «πονκεφαλιάζει», πέρα από τις σημαντικές απουσίες (Τοροσίδης, Μανωλάς, Μάνταλος) και με δύο σοβαρά προβλήματα. Θα περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή τον τραυματία Σωκράτη Παπασταθόπουλο, ενώ αναζητάει και τον αντικαταστάτη του Κώστα Μήτρογλου που τραυματίστηκε στο ματς με το Λιχτενστάιν. Για την ώρα πάντως το πιο πιθανό σχήμα της εθνικής στη Ζένιτσα είναι: Βλαχοδήμος, Σιόβας, Κουρμπέλης, Κούτρης, Μπακάκης, Ζέκα, Σάμαρης, Φορτούνης, Μασούρας, Δώνης και Κουλούρης. Αν παίξει ο Παπασταθόπουλος, τότε θα μείνει στον πάγκο ένας εκ των Σιόβα, Κουρμπέλη.

«Σε κάθε ματς έχουμε στόχο τη νίκη, είτε παίζουμε εντός, είτε εκτός» τόνισε στη συνέντευξη Τύπου ο Αγγελος Αναστασιάδης και πρόσθεσε ακόμη ότι «νιώθω μεγάλη ευθύνη γιατί μετά από πολλά χρόνια ένας Έλληνας βρίσκεται στο τιμόνι της Εθνικής. Αν επιτευχθεί ο στόχος πρόκρισης στην τελική φάση, θα έχει μεγάλη σημασία για όλους τους Έλληνες. Η πρόκριση θα παίζεται μέχρι τελευταία αγωνιστική. Το λέω γιατί όλα τα παιχνίδια είναι πολύ κρίσιμα για όλες τις ομάδες. Με ένα άσχημο αποτέλεσμα δεν τελειώνει κάτι. Να είμαστε καλά, έχω εμπιστοσύνη. Το αποτέλεσμα άλλος τ’ αποφασίζει. Ό,τι πει ο Θεός γίνεται. Σημασία έχει ο τρόπος με τον οποίον θ’ αντιμετωπίσουμε την αντίπαλη ομάδα. Για τον Σωκράτη, θ’ αποφασίσουμε τελευταία στιγμή. Έχει βελτίωση. Αν μου δώσει το οκ, θα παίξει. Για την ενδεκάδα, καλά κάνετε και ρωτάτε, αλλά δεν το γνωρίζω”.

Οι Βόσνιοι

Από την άλλη πλευρά, ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της Βοσνίας, Ρόμπερτ Προσινέτσκι αναμένεται να προχωρήσει σε δύο αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα κατά της Αρμενίας και οι Ντούλιεβιτς, Τσίμιροτ, θα πάρουν τις θέσεις των Ζάκαριτς, Κρούνιτς. Η πιθανή ενδεκάδα της Βοσνίας είναι: Σέχιτς, Σούνιτς, Μπίτσακτσιτς, Ζουκάνοβιτς, Κολάσινατς, Μπέσιτς, Τσίμιροτ, Πιάνιτς, Ντούλιεβιτς, Βίστσα, Τζέκο. Ο τελευταίος μάλιστα, φαίνεται πως το κρατάει… μανιάτικο το επεισόδιο που είχε πέρσι με τον Μανωλά και όταν κλήθηκε να σχολιάσει την απουσία του από το σημερινό ματς δήλωσε… μεταξύ σοβαρού και αστείου: «Μιλούσαμε στη Ρώμη και μου είχε πει ότι θα έκανε ότι μπορούσε για να παίξει και πως ίσως τα κατάφερνε. Τελικά δεν ήρθε. Ποιος ξέρει; Ίσως να φοβήθηκε…».

Στη συνέντευξη Τύπου πάντως ο Ποσινέτσκι τόνισε ότι η ομάδα του είναι έτοιμη για τη νίκη, αλλά παραδέχτηκε ότι θα γίνει ένα σκληρό παιχνίδι: «Ήρθαμε στην Ζένιτσα με μεγάλη αισιοδοξία. Είμαστε καλά. Όλοι είναι υγιείς, όλοι είναι πρόθυμοι. Όταν είμαστε έτσι τότε υπάρχουν πολύ λίγες ομάδες που μπορούν να μας κερδίσουν. Θα είναι ένα σκληρό ματς, η παράδοση λέει ότι τα παιχνίδια με την Ελλάδα είναι πάντα πολύ δυνατά. Έχουμε μεγάλο κίνητρο και ελπίζουμε ότι θα πάρουμε τους τρεις πόντους. Αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι με εξαίρεση τους Σάριτς και Κόλιτς που δεν θα αγωνιστούν όλοι είναι έτοιμοι. Ξεκουραστήκαμε καλά, όλοι ανυπομονούν να αρχίσει το παιχνίδι».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter