Προκριματικά Eurobasket: Όρθια στη Βοσνία η Εθνική

Προκριματικά Eurobasket: Όρθια στη Βοσνία η Εθνική

Άλλη μία νίκη πέτυχε η «υπηρεσιακή» Εθνική ομάδα μπάσκετ, στο ξεκίνημα των προκριματικών του Ευρωμπάσκετ 2021. Το 2-0 έγινε με δύσκολη νίκη επί της Βοσνίας (70-65), στην αφιλόξενη έδρα της Τούζλα, μπροστά σε 2.500 θεατές.  

Η ελληνική ομάδα προηγήθηκε με 40-34 στο ημίχρονο, ενώ η διαφορά εκτοξεύτηκε στους 16 πόντους στο τέλος της γ’ περιόδου (59-43). Οι Βόσνιοι αντεπιτέθηκαν μετά το 48-63 του 34ου λεπτού και έφτασαν σε απόσταση βολής 1:04 πριν το τέλος (65-68).

Οι Λαρεντζάκης, Μποχωρίδης αστόχησαν, αλλά ο Δ.Αγραβάνης έπαιξε καλή άμυνα στην κρίσιμη φάση και ο Μποχωρίδης τελείωσε το παιχνίδι από τη γραμμή με 2/2 βολές.

Ο Δημήτρης Αγραβάνης (17 πόντοι, 7 ριμπάουντ), ο Βαγγέλης Μαργαρίτης ( 14 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ) και ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης (15 πόντοι, 3 τρίποντα) και ο Λευτέρης Μποχωρίδης (8 πόντοι, 7 ριμπάουντ, 5 ασίστ) ήταν οι κορυφαίοι παίκτες της Εθνικής μας.

Στο παιχνίδι έκανε το ντεμπούτο του στην Εθνική Ανδρών ο Γιάννης Αγραβάνης του Περιστερίου, αδελφός του Δημήτρη, ενώ τραυματίστηκε στον αστράγαλο και αποχώρησε ο Δημήτρης Κατσίβελης. Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος χρησιμοποίησε και τους Γιαννόπουλο 6, Κασελάκη 2, Καββαδά 4, Σαλούστρο 4, Σκορδίλη. Μάντζαρη.

«Η ομάδα εμφανίστηκε αποφασισμένη και παθιασμένη. Θεωρώ τη νίκη πολύ μεγάλη”, δήλωσε, απόλυτα ικανοποιημένος, ο Ομοσπονδιακός προπονητής, πριν συγχαρεί τους παίκτες του και υπεθνυμίσει ότι η τωρινή Εθνική είναι “μία ομάδα ολίγων ημερών και πέντε προπονήσεων».

Από τη Βοσνία, που είχε νικήσει εκτός έδρας τη Λετονία στην πρεμιέρα, ξεχώρισαν οι Μιλόσεβιτς 17, Άτιτς 13.

Πριν τον αγώνα, η αποστολή της Εθνικής μας δέχθηκε την επίσκεψη του Έλληνα πρέσβη στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Δημ. Παπανδρέου.

Στο άλλο ματς του ελληνικού Ομίλου, η Βουλγαρία νίκησε τη Λεττονία με 110-104 μετά από δύο παρατάσεις, στο Μπότεβγκραντ.

Μετά τη 2η αγωνιστική, η Ελλάδα προηγείται αήττητη, ενώ Βοσνία και Βουλγαρία βρίσκονται στο 1-1 και οι Λεττονοί έμειναν τελευταίοι με 0-2. Στο Ευρωμπάσκετ 2021 θα προκριθούν οι πρώτες τρεις ομάδες της τελικής βαθμολογίας του Ομίλου.

Σε αγώνες άλλων Ομίλων για το ίδιο “παράθυρο” των προκριματικών , σημειώθηκαν ηχηρές εκπλήξεις: Iσπανία-Πολωνία 69-80, Τουρκία-Ολλανδία 65-72, Γερμανία-Γαλλία 83-69, Ουγγαρία-Σλοβενία 77-75, Σουηδία-Τουρκία 87-80, Σερβία-Γεωργία 90-94. Προπονητής της Εθνικής Γεωργίας είναι ο Ηλίας Ζούρος.

Το Προολυμπιακό τουρνουά του Ιουνίου, με προπονητή πλέον τον Ρικ Πιτίνο και χωρίς αναγκαστικές απουσίες λόγω Εuroleague, είναι το επόμενο προσκλητήριο της «επίσημης αγαπημένης». Τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2021 θα συνεχιστούν τον Νοέμβριο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter