Πρόκριση για την ΑΕΚ, όρθιος στο Λονδίνο ο Προμηθέας

Πρόκριση για την ΑΕΚ, όρθιος στο Λονδίνο ο Προμηθέας

Θριαμβευτική πρόκριση στα προημιτελικά του Basketball Champions League πέτυχε η ΑΕΚ, με τη νίκη 92-78 επί της τουρκικής Γαλατασαράι μπροστά σε 6.000 ενθουσιώδεις οπαδούς της.

Η ΑΕΚ προηγήθηκε με 61-55 στα τέλη της γ’ περιόδου και έφτασε σε διψήφια διαφορά στο 33ο λεπτό (71-61, 85-73). Στο ημίχρονο, το σκορ ήταν 45-46.

Οι Λεμάρ (21), Στρέλνιεκς (15), Γιάνκοβιτς (14), Ουίλιαμς (9), Φλιώνης (8), Οριόλα (7) ήταν οι πρωταγωνιστές για την ΑΕΚ, η οποία θα κυνηγήσει την πρωτιά του Ομίλου, με εντός έδρας νίκη απέναντι στην Ουνικάχα Μάλαγα. Σε αυτή την περίπτωση, θα μπει στα πλέι-οφ με πλεονέκτημα έδρας.

Ο Γιάνις Στρέλνιεκς τραυματίστηκε σοβαρά στα τελευταία λεπτά και αποχώρησε υποβασταζόμενος, με πόνους στον αχίλλειο. «Αντιμετωπίσαμε πολλές δυσκολίες και ομάδες με υψηλότερο προϋπολογισμό και δείξαμε χαρακτήρα, που με κάνει υπερήφανο για τους παίκτες μου», είπε ο Ηλίας Καντζούρης.

Από την ομάδα της Κωνσταντινούπολης, που έχει προπονητή τον Ανδρέα Πιστιόλη, ο Nτάρον Ράσελ πέτυχε 28 πόντους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, η ΑΕΚ σκέφτεται να υποβάλει υποψηφιότητα για τη διοργάνωση του φάιναλ-φορ, όπως έγινε και το 2018, όταν κατέκτησε το τρόπαιο στο ΟΑΚΑ. Το γήπεδο των Άνω Λιοσίων ήταν σχεδόν γεμάτο στο χθεσινό ραντεβού. Η «Ένωση» είχε δώσει τους προηγούμενους τρεις ευρωπαϊκούς αγώνες της κεκλεισμένων των θυρών λόγω τιμωρίας.

Κομβικό «διπλό» για τον Προμηθέα

Κομβικής σημασίας νίκης πέτυχε στην Αγγλία ο Προμηθέας Πάτρας, στην προσπάθειά του να φτάσει στα πλέι-οφ του Eurocup με αβαντάζ έδρας: 89-93 τους γηπεδούχους Λόντον Λάιονς, από τους οποίους είχε ηττηθεί στην Πάτρα. Στο ημίχρονο, το σκορ ήταν 50-48. Στην κερκίδα βρίσκονταν και αρκετοί Έλληνες.

Η ομάδα του Γιάννη Χριστόπουλου ξέφυγε 57-71 στα μέσα της γ’ περιόδου με σερί 0-15, αλλά απειλήθηκε στο τέλος, αφού οι Βρετανοί έφτασαν σε απόσταση επαφής 15’’ πριν τη λήξη. Ο Τόμασον (13 π.) προστάτευσε τα κεκτημένα με εύστοχες βολές .

O ΄Αντονι Kάουαν ήταν ο πρωταγωνιστής με 26 πόντους και 11 ασίστ, ενώ ξεχώρισαν και οι Κουλμπόκα (14), Τσαϊρέλης (10), Σίμπσον 9, Χογκ 8. Ουσιαστικά, η ομάδα της Πάτρας (10-6) χρειάζεται μία νίκη επί της Παρί την ερχόμενη Τετάρτη στην Πάτρα για να τερματίσει στην προνομιούχο πρώτη τετράδα του Ομίλου του.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter