Προληπτική λογοκρισία από τον πρόεδρο του ΕΣΡ για την τραγωδία στα Τέμπη

Προληπτική λογοκρισία από τον πρόεδρο του ΕΣΡ για την τραγωδία στα Τέμπη

Ο κατά τ΄ άλλα παρατηρητής του μιντιακού κατήφορου και της θέσης 108 στην ελευθερία του Τύπου, Αθανάσιος Κουτρουμάνος, εξέδωσε ανακοίνωση, προτρέποντας τα ΜΜΕ να αποφύγουν την «πρόκληση περαιτέρω πανικού στο κοινό (και ιδίως στους ανηλίκους) και περαιτέρω οδύνης στους παθόντες και στους πενθούντες».

Ο πρόεδρος του ΕΣΡ, ο οποίος έχει παραδεχτεί δημοσίως πως προΐσταται μίας Αρχής που δεν μπορεί να φέρει εις πέρας το έργο της, έκρινε σκόπιμο αυτές τις κρίσιμες ώρες -χωρίς να έχει προηγηθεί συνεδρίαση Δ.Σ.- να παρέμβει στον δημόσιο διάλογο για να υποδείξει στα Μέσα πώς να καλύψουν δημοσιογραφικά την τραγωδία στα Τέμπη.

Εάν ο κ. Κουτρουμάνος όντως ενδιαφερόταν για τη μη «πρόκληση περαιτέρω πανικού στο κοινό», θα μπορούσε να γίνει συγκεκριμένος στην ανακοίνωσή του και όχι να αρκεστεί σε μια γενικόλογη αναφορά που δεν ξεχωρίζει την ήρα από το στάρι. Διότι οι ανταποκριτές από τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς ή από εφημερίδες και sites στη συντριπτική τους πλειονότητα εκτελούν τα καθήκοντά τους με αξιοπρέπεια και σεβασμό στους οικείους των συνανθρώπων μας που βρήκαν φρικτό θάνατο.

Εν προκειμένω, το πρόβλημα έγκειται στους πάσης φύσεως δημοσιολόγους, οι οποίοι αντί να ενημερώσουν τον κόσμο για τα πραγματικά αίτια του θανατικού, προτιμούν να παραδοθούν στη χλεύη για να λειάνουν την αναπόφευκτη κυβερνητική φθορά. Εφόσον, λοιπόν, ο κ. Κουτρουμάνος νιώθει την ανάγκη να προχωρήσει σε μια παρέμβαση ουσίας, τότε οφείλει να στηλιτεύσει όσους μίλησαν δημοσίως για θυσίες που θα φέρουν τη λύτρωση του σιδηροδρομικού δικτύου, όσους συνέκριναν την κυβερνητική διαχείριση με τους προηγούμενους ενοίκους του Μεγάρου Μαξίμου την ώρα που δεν γνωρίζαμε τον ακριβή αριθμό των νεκρών και όσους αποπειράθηκαν να λοιδορήσουν τις συνδικαλιστικές κινητοποιήσεις και κατέληξαν οι ίδιοι του κόσμου το περίγελο.

Να σημειωθεί ότι τέτοιου είδους παραγγελίες και κατευθύνσεις είχε δώσει ο αμερικανικός στρατός για τους νεκρούς στρατιώτες στο Ιράκ.

Η ανακοίνωση:

Με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, και ιδίως τις διατάξεις του άρθρου 15 παρ. 2 του Συντάγματος, του άρθρου 4 παρ. 2 του Ν. 2863/2000 και των άρθρων 5 παρ. 1 εδ. β και 7 παρ. 1 και παρ. 2 του Π.Δ./τος 77/2003, σας παρακαλώ να ασκήσετε την δέουσα εποπτεία κατά την παρουσίαση της τρέχουσας τραγικής συγκυρίας, ώστε να αποφευχθεί η συμβολή των ΜΜΕ στην πρόκληση περαιτέρω πανικού στο κοινό (και ιδίως στους ανηλίκους) και περαιτέρω οδύνης στους παθόντες και στους πενθούντες.

Ο Πρόεδρος του Ε.Σ.Ρ.,

Αθανάσιος Κουτρομάνος

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter