Προμαχώνας: Σε ισχύ τα αυστηρότερα μέτρα – Μόνο με αρνητικό τεστ η είσοδος

Προμαχώνας: Σε ισχύ τα αυστηρότερα μέτρα – Μόνο με αρνητικό τεστ η είσοδος

Σε ισχύ βρίσκεται από τα μεσάνυχτα η ΚΥΑ για τον περιορισμό των αφίξεων στη χώρα ξένων ταξιδιωτών από τον Προμαχώνα Σερρών, λόγω κρουσμάτων κορονοϊού.

Εξαιτίας της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων, η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει σε πιο εντατικά μέτρα στα χερσαία σύνορα και συγκεκριμένα στον Προμαχώνα, όπου εστιάζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Έτσι, από τον Προμαχώνα η είσοδος στην Ελλάδα γίνεται μόνο για όσους έχουν υποβληθεί σε τεστ εντός 72 ωρών και είναι αρνητικό. Ειδικότερα θα πρέπει να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε εργαστηριακό έλεγχο για κορωνοϊό COVID-19 με τη μέθοδο PCR που έχει διενεργηθεί με τη λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος εντός των τελευταίων 72 ωρών πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα. Ο έλεγχος θα πρέπει να έχει γίνει από εργαστήρια αναφοράς της χώρας προέλευσης ή διέλευσης ή δημόσια ή ιδιωτικά εργαστήρια της χώρας αυτής, τα οποία έχουν πιστοποιηθεί από την αρμόδια εθνική αρχή πιστοποίησης της χώρας.

Παράλληλα θα πρέπει να φέρουν βεβαίωση της διάγνωσης στην αγγλική γλώσσα, η οποία περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο και τον αριθμό διαβατηρίου ή ταυτότητας του προσώπου και την οποία επιδεικνύουν στο συνοριακό φυλάκιο.

Σημειώνεται ότι όπως έχει γίνει γνωστό θα υποβάλλονται και κυρώσεις σε όσους δίνουν πλαστά αποτελέσματα, καθώς παρατηρήθηκε πως επιτήδειοι πουλούν ψεύτικα αποτελέσματα σε όσους θέλουν να περάσουν τα σύνορα.

Από την εφαρμογή αυτή του νόμου εξαιρούνται οι Έλληνες πολίτες στους οποίους όμως γίνονταν δειγματοληπτικά τεστ από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ κατά την είσοδό τους στη χώρα.

Τα μέτρα  θα διαρκέσουν μέχρι και τις 29 Ιουλίου.

Απευθείας πτήσεις από την Βρετανία

Από σήμερα είναι σε ισχύ επίσης και η άρση της απαγόρευσης των απευθείας πτήσεων προς την Ελλάδα από την Βρετανία. Η κυβέρνηση αποφάσισε να επιτρέψει από σήμερα τις πτήσεις από την Βρετανία, έχοντας εξετάσει τα επιδημιολογικά δεδομένα στην χώρα, αλλά και κατόπιν συζήτησης με τις βρετανικές αρχές, μετά την εισήγηση της επιτροπής των ειδικών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter