Προμοτάρισμα χωρίς… τέλος στα κολέγια, ξύλο και καταστολή χωρίς έλεος στα ΑΕΙ

Προμοτάρισμα χωρίς… τέλος στα κολέγια, ξύλο και καταστολή χωρίς έλεος στα ΑΕΙ

Δύο «καρέ» φτάνουν και περισσεύουν για να αναδείξουν τον τρόπο με τον οποίον η κυβέρνηση Μητσοτάκη αντιμετωπίζει την παιδεία, «σπρώχνοντας» με κάθε τρόπο τους ιδιώτες στο προσκήνιο, μέσω διαφημίσεων αλλά και συνεχούς υποβάθμισης της δημόσιας παιδείας σε κάθε βαθμίδα.

Στο ένα καρέ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μία οποιαδήποτε εικόνα από την Πανεπιστημιούπολη, όπου έχει εγκατασταθεί από τη Δευτέρα η ΟΠΠΙ (Πανεπιστημιακή Αστυνομία), με στόχο να διαλύσει το πανεπιστημιακό άσυλο και να δώσει ισχυρό μήνυμα… καταστολής προς τη φοιτητική κοινότητα, η οποία αντιστέκεται σθεναρά στην παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Πλην αυτού, θα μπορούσε κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί ο τίτλος είδησης που αφορά τα μεγάλα κενά όσον αφορά τη στελέχωση του εκπαιδευτικού προσωπικού, λίγα εικοσιτετράωρα πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι της νέας χρονιάς στα δημόσια σχολεία.

Στο άλλο καρέ, ταιριάζουν οι φωτογραφίες της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, η οποία περιχαρής διαφήμισε στα social media τα εγκαίνια του νέου Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου στο Αμερικανικό Κολέγιο. Εκπροσωπώντας τον πρωθυπουργό, όπως ενημέρωσε η ίδια στην ανάρτησή της, η υπουργός Παιδείας ποζάρει χαμογελαστή διαφημίζοντας χωρίς κανένα αίσθημα ντροπής ιδιωτική δομή, την ώρα που η δημόσια παιδεία, κάθε βαθμίδας, εκπέμπει «SOS».

Αν μη τι άλλο, η κυβέρνηση Μητσοτάκη είχε δείξει από νωρίς τις προθέσεις της. Εδώ και τρία χρόνια, προσπαθεί επίμονα να ανοίξει την «κερκόπορτα» και να επιτρέψει την αλόγιστη είσοδο των ιδιωτών-κολεγιαρχών, αφήνοντας επιτηδευμένα στο έλεός της τη δημόσια παιδεία, τους λειτουργούς της, τους μαθητές/φοιτητές αλλά και τους εργαζόμενους σε αυτή. Η Νίκη Κεραμέως φαντάζει ως η ιδανική κοινωνός μιας πολιτικής που «ποντάρει» τα… ρέστα της στο «ξεπούλημα» του δημόσιου χαρακτήρα της παιδείας, δίνοντας το σύνθημα ώστε να… αρχίσει ο «χορός» των ιδιωτών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter