Προοδευτική διακυβέρνηση με Στουρνάρα και Μπλίνκεν;

Προοδευτική διακυβέρνηση με Στουρνάρα και Μπλίνκεν;

Τα όσα βλέπουμε αυτές τις μέρες, που πλησιάζουν πια αργά ή γρήγορα οι εκλογές, είναι χαρακτηριστικά και δηλωτικά των προθέσεων όλων μας για την επόμενη μέρα. Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, η «Μητσοτάκης ΑΕ», έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο όσον αφορά τη λεηλασία της κοινωνίας, την περικοπή των δικαιωμάτων, την καταστολή, ακόμη και τη χρήση παρακρατικών μεθόδων. Είναι κάτι παραπάνω από προφανές λοιπόν ότι η διακυβέρνηση από τον κ. Μητσοτάκη και την ολιγαρχική παρέα του πρέπει το συντομότερο δυνατόν να λάβει τέλος. Αρκεί όμως κάτι τέτοιο;

Το ερώτημα αυτό ανακύπτει με δεδομένους τους υπάρχοντες πολιτικούς συσχετισμούς και την εικόνα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το ότι δηλαδή ο κ. Τσίπρας φερειπείν επιλέγει προεκλογικά να επισκεφτεί τον κ. Στουρνάρα για να μιλήσουν για τις ανησυχίες του για τα «κόκκινα» δάνεια και μέσα από αυτήν τη συνάντηση διαβάζουμε κιόλας πως «έλιωσε ο πάγος στις σχέσεις τους» είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα για τα επίδικα του μέλλοντος.

Το ΜέΡΑ25 έχει καλέσει την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ από πέρυσι τον Μάιο ώστε να υπάρξει μια συζήτηση πριν από τις εκλογές για τα «κόκκινα» δάνεια, για τον «Ηρακλή» της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αλλά και για τη δυνατότητα πώλησης των «κόκκινων» δανείων στα αρπακτικά ταμεία από την κυβέρνηση Τσίπρα. Ο κ. Τσίπρας επιλέγει να αγνοήσει αυτή την πρόταση-πρόκληση και διαλέγει ως συνομιλητή του τον επίορκο διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος που έβαλε ουκ ολίγα προσκόμματα όχι μόνο στο α΄ εξάμηνο του 2015 αλλά ακόμη και μετά, στη συνθηκολογημένη πια πορεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Κι όλα αυτά γιατί; Για να μιλήσουν για τα «κόκκινα» δάνεια με αφορμή και την πρόσφατη απόφαση του Αρειου Πάγου, η οποία όμως είχε προαναγγελθεί από την Τράπεζα της Ελλάδος στην εξαμηνιαία της Εκθεση Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας! Βέβαια και η σύνθεση του κλιμακίου της συγκεκριμένης επίσκεψης δεν είναι καθόλου τυχαία, με τον κ. Χουλιαράκη –πρωτοπαλίκαρο της τρόικας και του κ. Στουρνάρα– να περιλαμβάνεται στην αντιπροσωπεία που συνόδεψε τον κ. Τσίπρα.

Αρκεί λοιπόν να φύγει η «Μητσοτάκης ΑΕ»; Θα αλλάξει κάτι για τα «κόκκινα» δάνεια του κόσμου ή ο κ. Τσίπρας θα «ψωνίζει» προτάσεις από τον κ. Στουρνάρα που η μόνη του έγνοια είναι να ικανοποιηθούν τα funds;

Και ενώ δεν πρόλαβαν καν να περάσουν πολλές μέρες από τη συγκεκριμένη συνάντηση, τη χώρα μας επισκέπτεται ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Αντονι Μπλίνκεν, ο οποίος πέρα από τον κ. Μητσοτάκη είδε και τον κ. Τσίπρα. Με τον πόλεμο στην Ουκρανία να κλιμακώνεται και τον κ. Πούτιν να «σκίζει» τις συμφωνίες για τα πυρηνικά, ο κ. Μπλίνκεν πανηγύρισε από τη χώρα μας τη μετατροπή της Αλεξανδρούπολης σε κέντρο εφοδιασμού του πολέμου!

Υπήρξε κάποια αντίδραση μήπως από τον κ. Τσίπρα –καλά, από τον κ. Μητσοτάκη δεν περιμέναμε φυσικά κάτι τέτοιο– σε αυτή την «προοπτική» μιας χώρας απέραντου αμερικανονατοϊκού ορμητηρίου, με ενεργή εμπλοκή σε έναν επικίνδυνο ιμπεριαλιστικό πόλεμο με απρόβλεπτες προεκτάσεις στην ευρύτερη περιοχή; Καμία. «Τονίστηκε η σημασία που έχει η ανάπτυξη της πολυεπίπεδης ελληνοαμερικανικής στρατηγικής συνεργασίας»!

Αρκεί λοιπόν να φύγει ο κ. Μητσοτάκης για να έρθει μια δήθεν «προοδευτική διακυβέρνηση» με τον κ. Στουρνάρα και τον κ. Μπλίνκεν; Οχι, δεν αρκεί, κι αυτά είναι μόνο μερικά πολύ πρόσφατα παραδείγματα. Γι’ αυτό το ΜέΡΑ25 επιμένει πως είναι σημαντική η «πρώτη φορά ρήξη», η οποία μπορεί να προχωρήσει μόνο μέσα από μια Συμμαχία για τη Ρήξη, γιατί όλα μπορούν να είναι αλλιώς!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter