«Προθέρμανση» των τρακτέρ στη Λάρισα

«Προθέρμανση» των τρακτέρ στη Λάρισα

Στην πλατεία της Αγιάς του νομού Λαρίσης, βγήκαν σήμερα δεκάδες τρακτέρ με τους αγρότες να στέλνουν το μήνυμα των κινητοποιήσεων που ετοιμάζουν σε όλη την Ελλάδα για μετά τις γιορτές.

Στη συγκέντρωση των αγροτών ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Λαρίσης, Ρίζος Μαρούδας, τόνισε πως οι αγρότες δεν απογοητεύονται παρά τις δυσκολίες, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «καλλιεργείται μια απαισιοδοξία από τα ΜΜΕ και από την κυβέρνηση πως τίποτα δεν αλλάζει».

Ο κ. Μαρούδας είπε πως, αν συνεχιστεί αυτή η πολιτική, δεν θα μπει φρένο με συνέπεια «ο δρόμος μας θα είναι το ξεκλήρισμα, η φτώχεια και η εξαθλίωση», ενώ τόνισε πως «κανένα πρόβλημα δεν λύθηκε στον καναπέ, ή στο καφενείο, γιατί από το 2017 ξεκινάνε και οι πλειστηριασμοί κατοικίας και χωραφιών».

«Ακούγεται πως δεν κερδίσαμε τίποτα από τους αγώνες. Πέρυσι με τις 40 μέρες στα μπλόκα κερδίσαμε να δώσει η κυβέρνηση κάποια πράγματα. Από τους αγώνες μας πήραμε μια μείωση της φορολογίας, της τάξεως των 1.800 ευρώ. Κατακτήσαμε επίσης ότι μέχρι το 2018 δεν θα πληρώνουμε φόρο επιτηδεύματος που είναι 750 ευρώ. Κερδίσαμε μέχρι 12.000 ευρώ αφορολόγητη συνδεδεμένη ενίσχυση» είπε ο κ. Μαρούδας και διευκρίνισε πως αυτά «δεν μας φτάνουν γιατί δεν μπορούμε να ζήσουμε», αναφερόμενος σε ασφαλιστικό και φορολογικό «ξεκλήρισμα». «Από τα 10.000 ευρώ εισόδημα, το ποσό τον 7.000 ευρώ θα μας το πάρει το κράτος», υποστήριξε ο αγροτοσυνδικαλιστής.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter