Πρόωρο debate στο Στρασβούργο ενόψει εκλογών – Μητσοτάκης ενώπιον Ανδρουλάκη, Παπαδημούλη

Χαρακτηριστικά… ντέρμπι αναμένεται να έχει η ομιλία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, αύριο Τρίτη 5 Ιουλίου στο Ευρωκοινοβούλιο η οποία θα μπορούσε να εξελιχθεί σε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για μια ουσιαστική πολιτική αντιπαράθεση.

Η συζήτηση στο Στρασβούργο, που θα αρχίσει στις 11.30πμ ώρα Ελλάδος, έχει όλα τα φόντα να εξελιχθεί σε ένα… ιδιότυπο debate ενόψει εκλογών καθώς παρών στην αίθουσα θα είναι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, ενώ στον πρωθυπουργό αναμένεται να απαντήσει ως επικεφαλής της ευρωομάδας της Αριστεράς, ο Δημήτρης Παπαδημούλης από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Δεδομένου ότι, πια, στον Πρωθυπουργό μπορούν να απευθυνθούν μόνον οι επικεφαλής των ευρω-ομάδων, ο Αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, έχει ήδη κάνει ενέργειες προκειμένου να οριστεί επικεφαλής της ευρω-ομάδας της Αριστεράς, για τη συγκριμένη μέρα.

Όπως όλα δείχνουν, λοιπόν, η ομιλία του κ. Μητσοτάκη στο Στρασβούργο την Τρίτη θα εξελιχθεί σε μια ευκαιρία για ουσιαστική πολιτική αντιπαράθεση ενώ ο πρωθυπουργός είναι πιθανό να κληθεί να δώσει απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα σχετικά με την πορεία της οικονομίας και την ακρίβεια, την ελευθερία του Τύπου, την πορεία της πανδημίας κι άλλα.