Προπόνηση ενός λεπτού: Μπορεί να κάνει δουλειά;

Προπόνηση ενός λεπτού: Μπορεί να κάνει δουλειά;

Μπορεί ακόμη και το ένα λεπτό άσκησης να βοηθήσει στην υγεία του σώματός σας; Σύμφωνα με νέες έρευνες κάτι τέτοιο είναι εφικτό, αρκεί να συνδυαστεί με την σωστή διατροφή.

Για τα τελευταία χρόνια, τα γυμναστήρια βλέποντας τον χρόνο των ανθρώπων να μειώνεται, προσπαθούν να μειώσουν το χρόνο άσκησής του και να του προσφέρουν τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα.

Αυτό δεν είναι πάντοτε εφικτό, ωστόσο, υπάρχουν προγράμματα 20, 10, ακόμα και επτά λεπτών, τα οποία αν συνδυάζονται με μια ισορροπημένη διατροφή μπορούν να δώσουν αποτελέσματα.

One minute workout

Πλέον υπάρχει το εξής: One Minute Workout. Η αλλιώς προπόνηση του ενός λεπτού!

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο McMaster στο Οντάριο απέδειξαν ότι 60 δευτερόλεπτα έντονης άσκησης μπορούν να αυξήσουν την ικανότητα αντοχής και να μειώσουν την αρτηριακή πίεση.

Για τη μελέτη, 14 συμμετέχοντες έκαναν ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης έξι εβδομάδων σε σταθερό ποδήλατο.

Έκαναν τρία λεπτά προπόνηση, τρεις φορές την εβδομάδα, κάνοντας 2 μονόλεπτα ζέσταμα με διάλειμμα 20 δευτερολέπτων με 1 λεπτό έντονο πεντάλ.

Αυτό το λεπτό έντονης προσπάθειας (18 συνολικά λεπτά σε όλη τη μελέτη) ενίσχυσε τα επίπεδα αντοχής 12%.

Παρόμοιες έρευνες έγιναν στο Πανεπιστήμιο του Exeter και του του Leicester διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες που έκαναν σύντομες εκρήξεις υψηλής έντασης και ασκήσεις ενδυνάμωσης για μόλις 60 έως 120 δευτερόλεπτα την ημέρα είχαν 4% καλύτερη υγεία των οστών από τις γυναίκες που ασκούνταν λιγότερο από ένα λεπτό. Και οι γυναίκες που ασκούνταν για περισσότερα από δύο λεπτά είχαν 6% καλύτερη υγεία των οστών.

Φυσικά στο κάδρο, παράλληλα με την μονόλεπτη άσκηση μπαίνει και μια ισορροπημένη διατροφή.

Όσο για το ποιες ασκήσεις μπορείτε να κάνετε για μάξιμουμ αποτέλεσμα;

1. Μπέρπις

Μια κλασική άσκηση τα μπέρπις (burpees). Έχετε μόνο ένα λεπτό, οπότε βεβαιωθείτε ότι εκτελείτε σωστά την άσκηση σε κάθε επανάληψη.

2. Σκουότ

Τα βαθιά καθίσματα (squat) είναι εξαιρετική άσκηση αλλά θέλει σωστή τεχνική για να μη τραυματίσετε τη μέση σας. Σηκωθείτε μέχρι πάνω και καθίστε όσο πιο βαθιά μπορείτε όταν έχετε ένα λεπτό στη διάθεσή σας.

3. Σκάλα

Επειδή έχετε μόνο ένα λεπτό, βεβαιωθείτε ότι βρίσκετε μια σκάλα που είναι αρκετά ψηλή για να τρέξετε σπριντ ολόκληρο το λεπτό και να μην χρειαστεί να κατεβείτε ξανά κάτω. Η εξέδρα σε ένα γήπεδο ή το Παλαμήδι στο Ναύπλιο είναι ιδανικά!

4. Πους-απς

Κρατήστε ένα σταθερό ρυθμό. Αν θέλετε να δυσκολέψετε την κατάσταση, προσπαθήστε να χτυπήσετε τα χέρια σας (σ.σ. παλαμάκια) μεταξύ των βυθίσεων. Προσέξτε μην κάνετε λάθη.

5. Σχοινάκι

Γιατί το σώμα αντιστέκεται και κάνει… μαρτύριο την απώλεια λίπους; (vid)

Μια αποτελεσματική άσκηση που μπορεί να γίνει σε ένα λεπτό και να φέρει αποτέλεσμα που δεν φαντάζεστε.

Πηγή runnfun.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter