Προς ανάκληση η απόφαση για πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία

Προς ανάκληση η απόφαση για πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία

Θα ξανασυζητηθεί στην Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων της Βουλής το ζήτημα της πώλησης οπλικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, μετά από πρόταση του Νίκου Φίλη, ο οποίος αιτήθηκε την ανάκληση της αγοραπωλησίας.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που παρείχε ο κ. Φίλης στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Εξοπλιστικών μονοπώλησαν δύο προτάσεις. Η μία προήλθε από τη ΝΔ και αφορούσε την κλήση στην Επιτροπή εμπλεκόμενων στην υπόθεση, ανάμεσά τους ο πρέσβης της Ελλάδας στο Ριάντ, ο ταξίαρχος κ.ο.κ.. Την πρόταση αυτή υιοθέτησε και η Δημοκρατική Συμπαράταξη.

«Οι υπόλοιποι είπαμε πως δεν γίνεται η Επιτροπή Εξοπλιστικών να μετατραπεί σε Εξεταστική Επιτροπή» είπε ο κ. Φίλης και πρόσθεσε πως ειπώθηκε μέσα στη συνεδρίαση πως αν η αξιωματική αντιπολίτευση έχει νέα στοιχεία, τότε μπορεί να τα προσκομίσει.

Η δεύτερη πρόσκληση έγινε από τον ίδιο και σχετιζόταν με τον ορισμό νέας συζήτησης, η οποία θα έχει ως αντικείμενο το αίτημα για ανάκληση της απόφασης της Επιτροπής Εξοπλιστικών για την πώληση του πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία λόγω της συμμετοχής της συγκεκριμένης χώρας στις εχθροπραξίες στην Υεμένη. Κατά τον κ. Φίλη, η πρότασή του ψηφίστηκε ομόφωνα και η συζήτηση θα γίνει τις επόμενες μέρες.

Ο ISIS και η πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία

Μία ενδιαφέρουσα ερμηνεία για την πώληση οπλικού υλικού στη Σαουδική Αραβία παρέθεσε βουλευτής της πλειοψηφίας, με αφορμή το ενδεχόμενο αναστολής της συμφωνίας για την αγοραπωλησία μετά την πρόταση Φίλη στην Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων. Εκτός του ότι έθιξε την ηθική διάσταση της πώλησης βλημάτων σε μια χώρα που παίρνει μέρος σε εχθροπραξίες στη Μέση Ανατολή, τόνισε πως αν εν τέλει αυτή η αγοραπωλησία καρποφορήσει, τότε η χώρα μας θα μπορούσε να γίνει στόχος του ISIS, αφού τα βλήματα αυτά θα χρησιμοποιηθούν εναντίον των τζιχαντιστών. 

«Φαντάζεσαι να ‘χουμε κάνα περιστατικό ανάλογο του Σινά;» ήταν το ερώτημα προς τον συνομιλητή του, τον οποίο προβλημάτισε ιδιαίτερα. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter