Προς ανάληψη Ολυμπιακών Αγώνων η Βόρεια Κορέα;

Προς ανάληψη Ολυμπιακών Αγώνων η Βόρεια Κορέα;

Προς τη μερική διοργάνωση χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων ενδέχεται να βαδίζει η Βόρεια Κορέα, καθώς η Σεούλ πρότεινε στη χώρα του Κιμ Γιονγκ Ουν να φιλοξενήσει μερικά από τα αγωνίσματα σκι των χειμερινών ολυμπιακών αγώνων του 2018.

Σε μια προσπάθεια άμβλυνσης των εντάσεων στην κορεατική χερσόνησο ο νοτιοκορεάτης υπουργός Αθλητισμού, Do Jong-hwan, πρότεινε ακόμα να σχηματιστεί μια κοινή Κορεατική ομάδα γυναικείου χόκεϋ επί πάγου η οποία θα αγωνιστεί στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, που πρόκειται να διεξαχθούν στον ερχόμενο Φεβρουάριο στη Σεούλ.

Ανέφερε ακόμα ότι τα αθλήματα θα μπορούσαν να διεξαχθούν στο κορυφαίο χειμερινό θέρετρο Masikryong καθώς και ότι θα συζητήσει την πρότασή του με τον εκπρόσωπο της Βόρειας Κορέας στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή.

Οι κινήσεις του υπουργού Αθλητισμού της Σεούλ αντανακλούν την πρόθεση του νέου πρωθυπουργού της Νότιας Κορέας, Moon Jae-in, για προσεκτικά βήματα προσέγγισης με την Πιονγιάνγκ, παρά την όξυνση της έντασης που πυροδοτείται από την επιθετικότητα των ΗΠΑ στη περιοχή και την συνακόλουθη ένταση της πολεμικής προετοιμασίας από τη Βόρεια Κορεά.

Σύμφωνα με νοτιοκορεατικά ΜΜΕ ο υπουργός Αθλητισμού της χώρας σκοπεύει να θέσει επίσημα την πρότασή του στον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ, με τον οποίον πρόκειται να συναντηθεί εντός του Ιουνίου. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter