Προς «αναστολή» τα τεκμήρια της Εφορίας

Προς «αναστολή» τα τεκμήρια της Εφορίας

Μια μέση λύση έψαξε και βρήκε η κυβέρνηση για να μην καταργήσει τις τεκμαρτές δαπάνες αλλά ταυτόχρονα και για να μην βρεθεί στο στόχαστρο δεκάδων ή και εκατοντάδων χιλιάδων φορολογούμενων που έχουν πληγεί από τα μέτρα και την πανδημία.

Όπως όλα δείχνουν τα τεκμήρια δεν πρόκειται να καταργηθούν αλλά να «ανασταλούν» καθώς όσοι πλήττονται θα μπορούν να επικαλεστούν τις ενισχύσεις που έλαβαν ώστε να μην υπερφορολογηθούν για ανύπαρκτα εισοδήματα.

Αφορά τους πολίτες είτε είναι εργαζόμενοι είτε αυτοπασχολούμενοι που για κάποιο –μικρό ή μεγάλο- χρονικό διάστημα του 2020, δεν είχαν έσοδα από τη δουλειά τους, αλλά ελάμβαναν τις αποζημιώσεις ειδικού σκοπού των 534 ή των 800 ευρώ ή το 30% των ονομαστικών αποδοχών τους, όσοι μπήκαν στο καθεστώς της Συν-Εργασίας.

Οι πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών αναφέρουν πως για τα εισοδήματα του 2020, δεν καταργούνται οι τεκμαρτές δαπάνες διαβίωσης, αλλά, οι εν λόγω φορολογούμενοι θα μπορούν να επικαλεστούν τις έκτακτες ενισχύσεις που έλαβαν το 2020, προκειμένου να καλύψουν τα τεκμήρια.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter