Προς μονιμοποίηση 2.200 πυροσβέστες πενταετούς θητείας – «Αποκαθίσταται μια μεγάλη αδικία»

Προς μονιμοποίηση 2.200 πυροσβέστες πενταετούς θητείας – «Αποκαθίσταται μια μεγάλη αδικία»

Σχέδιο μονιμοποίησης των 2.200 πυροσβεστών πενταετούς θητείας πρόκειται να επεξεργαστούν μέσα στο επόμενο διάστημα τα υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Προστασίας του Πολίτη, μετά το «πράσινο φως» από τους θεσμούς στο πλαίσιο της τρίτης αξιολόγησης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, «στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης με τους εκπροσώπους των Θεσμών για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης, τέθηκε το ζήτημα της εργασιακής αποκατάστασης των 2.200 Πυροσβεστών Πενταετούς Θητείας.

Δεδομένου ότι οι Πυροσβέστες δεν είχαν συμπεριληφθεί ως τακτικό προσωπικό στο Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου («Απογραφή») το 2011, το ζήτημα παρέμενε σε εκκρεμότητα, με ευθύνη των τότε κυβερνώντων.

Αποτέλεσμα αυτού υπήρξε η τυχόν μονιμοποίησή τους να εμφανίζεται ως εισαγωγή νέων προσλήψεων και ως εκ τούτου να προσκρούει στον κανόνα προσλήψεων-αποχωρήσεων.

Συνεπώς, οι Πυροσβέστες δεν ήταν εφικτό να αποκατασταθούν, αν και πληρούσαν τα κριτήρια για την ένταξή τους στο μόνιμο προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος.»

«Από πλευράς μας, είχαμε θέσει το ζήτημα ήδη από τη δεύτερη αξιολόγηση, το επαναφέραμε και στην τρίτη, κατά τη διάρκεια της οποίας αναγνωρίστηκε το δίκαιο του αιτήματος και επιτεύχθηκε η ρητή εξαίρεσή της μονιμοποίησής τους από τον κανόνα προσλήψεων-αποχωρήσεων», αναφέρει το υπουργείο, σημειώνοντας ότι «στο προσεχές διάστημα, τα Υπουργεία Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Προστασίας του Πολίτη θα επεξεργαστούν από κοινού σχέδιο μονιμοποίησης των Πυροσβεστών Πενταετούς Θητείας, με δεδομένη την εξαίρεση της μονιμοποίησής τους».

«Γίνεται, λοιπόν, σαφές ότι η παραπάνω εξέλιξη αποκαθιστά μια αδικία εις βάρος των Πυροσβεστών Πενταετούς Θητείας, που παρείχαν αδιάλειπτα τις υπηρεσίες τους, ενδυναμώνει το έμψυχο δυναμικό του Πυροσβεστικού Σώματος και καταδεικνύει την πολιτική βούληση κυβέρνησης για οριστικές λύσεις σε χρόνια προβλήματα», καταλήγει η ανακοίνωση. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter