Προς νέα αύξηση του ορίου αναλήψεων από τις τράπεζες

Προς νέα αύξηση του ορίου αναλήψεων από τις τράπεζες

Από τις αρχές Μαΐου το Documento πρώτο έχει γράψει ότι εξετάζεται η πλήρης απελευθέρωση των capitals controls, ειδικά στις επιχειρήσεις που έχουν δουλειές στο εξωτερικό. 

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι σε πρώτη φάση, δηλαδή μέσα στις επόμενες μέρες η Τράπεζα της Ελλάδος θα δώσει το «πράσινο φως» για τον διπλασιασμό των αναλήψεων από τις 2.300 ευρώ που είναι σήμερα, ενώ ταυτόχρονα θα επιτρέπεται απρόσκοπτα το άνοιγμα νέων λογαριασμών στις τράπεζες. 

 Ως προς τις επιχειρήσεις και ειδικά εκείνες που έχουν συναλλαγές με το εξωτερικό (π.χ. αγορά πρώτων υλών) εξετάζεται η αύξηση του ορίου για την απευθείας έγκριση από το τραπεζικό κατάστημα, χωρίς δηλαδή να απαιτείται έγκριση από τις επιτροπές των τραπεζών των συναλλαγών αυτού του τύπου. 

Οι επιχειρήσεις ζητούν ακόμα, να υπάρχει η δυνατότητα να μπορούν να δέχονται πληρωμές με κάρτες του εξωτερικού (π.χ. tour operator), να πιστώνουν τα χρήματα αυτά σε ελληνική τράπεζα, αλλά και να μπορούν να τα μεταφέρει στη συνέχεια στο εξωτερικό, ως «νέο» χρήμα. Η δυνατότητα αυτή δεν επιτρέπεται σήμερα, με αποτέλεσμα να λειτουργεί αποτρεπτικά κυρίως για τις επιχειρήσεις που ασκούν δραστηριότητα που συνδέεται με τον τουρισμό, να φέρουν τις εισπράξεις τους στις ελληνικές τράπεζες.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter