Προς... ψηφιακή επιστροφή οι Βρετανοί βουλευτές

O Μπόρις Τζόνσον.

Το βρετανικό κοινοβούλιο σχεδιάζει να ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα μέρος των κοινοβουλευτικών εργασιών του, έγινε σήμερα γνωστό από τον πρόεδρο της Βουλής των Κοινοτήτων, προσαρμοζόμενο στη νέα πραγματικότητα της επιδημίας Covid-19 και υιοθετώντας ψηφιακές διαδικασίες.

Βουλευτές και υπουργοί έχουν διαγνωστεί θετικοί στον νέο κορονοϊό, μεταξύ αυτών ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, που αναρρώνει από τη νόσο. Όμως, τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζητούν από το κοινοβούλιο να επιστρέψει στις εργασίες του όσο το δυνατόν συντομότερα προκειμένου να περάσει από έλεγχο η διαχείριση της επιδημίας από την κυβέρνηση.

«Σχεδιάζουμε ορισμένες εργασίες του κοινοβουλίου να διεξαχθούν με ηλεκτρονικά μέσα κι ο σχεδιασμός αυτός πηγαίνει καλά» έγραψε σε επιστολή του προς τους βουλευτές ο Λίντσεϊ Χόιλ. Σύμφωνα με τον ίδιο, το σχέδιο αφορά τη διαδικασία των προφορικών επίκαιρων ερωτήσεων στους υπουργούς, περιλαμβανομένης της ώρας του πρωθυπουργού, όπως και των έκτακτων ερωτήσεων και ανακοινώσεων, που θα διεξάγονται μέσο βιντεοσύνδεσης, ενώ θα μεταδίδονται ζωντανά.

«Το εύρος της όλης προσπάθειας σημαίνει ότι είναι σίγουρο ότι θα προκύψουν ζητήματα, όμως μόλις αυτές οι διαδικασίες κριθεί ότι διεξάγονται με έναν ικανοποιητικό και βιώσιμο τρόπο... τότε το κοινοβούλιο μπορεί να εξετάσει το ενδεχόμενο να επεκτείνει το μοντέλο σε άλλες διαδικασίες» επισήμανε ο Χόιλ, προσθέτοντας ότι σε αυτό θα μπορούσαν να συμπεριληφθούν διαδικασίες νομοθέτησης.

Ορισμένες από τις επιτροπές του κοινοβουλίου δοκίμασαν τη διεξαγωγή συνεδριάσεων μέσω διαδικτυακής βιντεοζεύξης κατά τη διάρκεια της περιόδου του Πάσχα. Οι προτάσεις θα συζητηθούν αυτήν την εβδομάδα από τις αρμόδιες επιτροπές του κοινοβουλίου.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.