Προς πώληση για ένα δισ. ευρώ το πολυτελές ξενοδοχείο του Λονδίνου Ritz;

Προς πώληση για ένα δισ. ευρώ το πολυτελές ξενοδοχείο του Λονδίνου Ritz;

Το ξενοδοχείο Ritz του Λονδίνου, ένα από τα πολυτελέστερα ξενοδοχεία στον κόσμο, πιθανόν να πωληθεί καθώς οι επιχειρηματίες ιδιοκτήτες του, οι Ντέιβιντ και Φρέντερικ Μπάρκλεϊ, δέχτηκαν αρκετές προσφορές από υποψήφιους αγοραστές.

Η διεύθυνση του ξενοδοχείου ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι θεωρεί πως η αξία του ξενοδοχείου ξεπερνά τα 800 εκατομμύρια στερλίνες (περίπου 888,5 εκατ ευρώ), δεδομένης της πλήρους κυριότητας του ακινήτου, της τοποθεσίας του κοντά στην αριστοκρατική περιοχή Σεντ Τζέιμς και στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, της ποιότητας κατασκευής του κτιρίου, της άδειας λειτουργίας καζίνο και του διάσημου ονόματός του.

Επέμεινε ωστόσο ότι “η επιχείρηση δεν έχει βγει και δεν βγαίνει στην αγορά προς πώληση”.

Ωστόσο, οι Μπάρκλεϊ, οι οποίοι είναι οι ιδιοκτήτες και της εφημερίδας Daily Telegraph, έχουν δεχτεί πολλές προσφορές για το ξενοδοχείο, σύμφωνα με μια πηγή που γνωρίζει τα αδέλφια.

Το ξενοδοχείο άνοιξε το 1906 από τον ελβετό ξενοδόχο Cesar Ritz και έγινε αγαπημένο κατάλυμα γαλαζοαίματων, πολιτικών και κινηματογραφικών αστέρων.

Το 2018 είχε τζίρο 47 εκατομμύρια στερλίνες (περί τα 52 εκατ ευρώ) και λειτουργικό κέρδος 15 εκατ στερλίνες (16,6 εκατ ευρώ) σύμφωνα με στοιχεία του περασμένου μήνα.

Ένας εκπρόσωπος των αδελφών Μπάρκλεϊ αρνήθηκε να σχολιάσει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μυστικά & Documento

17/10/2021, 17:00
Βαξεβάνης
Documento Newsletter