Προς το Μπρισμπέιν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2032

Προς το Μπρισμπέιν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2032

To Mπρισμπέιν της Αυστραλίας είναι η πόλη στην οποία δόθηκε από τη ΔΟΕ το προκαταρκτικό χρίσμα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2032.

Είχε προηγηθεί το «πράσινο φως» για την πολιτεία του Κουίνσλαντ, ενώ θα ακολουθήσουν συνομιλίες με τους Αυστραλούς παράγοντες για την προετοιμασία.

Η ΔΟΕ άλλαξε τη διαδικασία επιλογής των υποψήφιων πόλεων, εγκαθιδρύοντας επιτροπή η οποία θα μελετάει τους φακέλους και θα εισηγείται στο Εκτελεστικό Γραφείο μία πιθανή οικοδέσποινα. Ωστόσο, η εισήγηση δεν είναι δεσμευτική.

Τουλάχιστον δέκα πόλεις και περιοχές είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τους Αγώνες του 2032. Σε αυτές συγκαταλέγονται η Ντόχα, η Βουδαπέστη, η περιοχή της Ρηνανίας-Ρουρ στη Γερμανία, οι πόλεις Τσενγκντού και Τσονκίνγκ της Κίνας, η Τζακάρτα, η Κωνσταντινούπολη και η Αγία Πετρούπολη, ενώ εκδλώθηκε φιλολογικό ενδιαφέρον για συνδιοργάνωση από τη Νότια και Βόρεια Κορέα.

Το σύστημα επιλογής άλλαξε από τη ΔΟΕ ώστε να αποφεύγονται περιττά έξοδα από τις πόλεις που τελικά βγαίνουν ηττημένες στην «κούρσα». Η Αυστραλία διοργάνωσε τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες το 2000 στο Σίντνεϊ και του 1956 στη Μελβούρνη.

Οι Αγώνες του 2024 θα διεξαχθούν στο Παρίσι και του 2028 στο Λος Άντζελες.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter