Προς χαλάρωση των μέτρων σε διασκέδαση και γήπεδα – Ανήσυχοι οι ειδικοί στις κυβερνητικές πιέσεις για επιστροφή στην κανονικότητα

Προς χαλάρωση των μέτρων σε διασκέδαση και γήπεδα – Ανήσυχοι οι ειδικοί στις κυβερνητικές πιέσεις για επιστροφή στην κανονικότητα

Στο μικροσκόπιο της Επιτροπής των ειδικών η οποία συνεδριάζει σήμερα Τετάρτη, μπαίνουν ξανά η εστίαση, η διασκέδαση και οι Απόκριες προκειμένου να εξετάσουν και πάλι τα επιδημιολογικά στοιχεία και να λάβουν τις σχετικές αποφάσεις.

Παρά το γεγονός πως οι επιδημιολόγοι υποστηρίζουν πως δεν πρέπει να υπάρχει κανένας εφησυχασμός καθώς οι δείκτες με τους διασωληνωμένους και τους θανάτους παραμένουν ιδιαίτερα υψηλοί, η κυβέρνηση επιμένει πως η κανονικότητα πρέπει να επιστρέψει πάση θυσία. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση της καθηγήτριας επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνάς Λινού η οποία μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1 ανέφερε χαρακτηριστικά πως θα πρέπει να ελαφρύνουν ορισμένα μέτρα ωστόσο, δεν θα πρέπει να μεταδίδεται το μήνυμα πως είμαστε ασφαλείς. Υπάρχουν όμως κι άλλοι ειδικοί έχουν έντονες αντιρρήσεις για την πλήρη απελευθέρωση της χώρας.

Την Τρίτη οι διασωληνωμένοι ανέρχονταν σε 489, αριθμός αν και μειωμένος αρκετά υψηλός ενώ οι θάνατοι που καταγράφηκαν ήταν επίσης υψηλοί και έφτασαν τους 77.

Η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων λοιπόν, θα εξετάσει μία νέα χαλάρωση των μέτρων αρχικά στη διασκέδαση με την επιστροφή των όρθιων, αλλά και η αύξηση των φιλάθλων στα γήπεδα, σε ποσοστό πληρότητας 50%, σε πρώτη φάση. Ωστόσο, δεν φαίνεται να ισχύει το ίδιο και για τα καρναβάλια ή τουλάχιστον για τις μεγάλες καρναβαλικές εκδηλώσεις με τη συμμετοχή πολλών ατόμων.

Πράσινο φως αναμένεται να δοθεί και τη διενέργεια σχολικών εκδρομών που είχαν ανασταλεί μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Αυτό που δεν αναμένεται να αρθεί στους κλειστούς χώρους αλλά και τους ανοιχτούς με μεγάλο συγχρωτισμό είναι η χρήση της μάσκας.υβέ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter