Προσεκτικά βήματα για να ξεκινήσει και να διασφαλιστεί η επένδυση στο Ελληνικό θέλει το Μαξίμου

Προσεκτικά βήματα για να ξεκινήσει και να διασφαλιστεί η επένδυση στο Ελληνικό θέλει το Μαξίμου

Τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου (Π.Σ.), αυτή τη φορά στο Μαξίμου και όχι στην Κουμουνδούρου, προκάλεσε η τρίτη κατά σειρά αναβολή της απόφασης του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου για το Ελληνικό.

Πέρα από την τυπική αναφορά στο δελτίο Τύπου που εκδόθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ μετά τη σημερινή συνεδρίαση ότι «συζητήθηκαν οι εξελίξεις αναφορικά με την πορεία της επένδυσης στο Ελληνικό και των απαιτούμενων διοικητικών ενεργειών για την ολοκλήρωση της» σύμφωνα με στέλεχος του κόμματος έχουν σημασία οι επισημάνσεις – υπενθυμίσεις ότι:

• Η αρμοδιότητα του ΚΑΣ είναι γνωμοδοτική

• Είναι ανάγκη ταχύτατα να ληφθούν οι αναγκαίες διαδικαστικές αποφάσεις ώστε να μην τεθεί σε διακινδύνευση η υλοποίηση της επένδυσης με δεδομένη την ταυτόχρονη προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς

• Και το κόμμα, προφανώς μετά το Μαξίμου, υποστηρίζει την ανάγκη ολοκλήρωσης όλων των απαιτούμενων ενεργειών για την έναρξη υλοποίησης της επένδυσης με απόλυτο σεβασμό στο νόμο και τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Μετά τις δύο ανακοινώσεις για το θέμα (μία του Μαξίμου και μια του ΣΥΡΙΖΑ) το ερώτημα πλέον είναι τι δυνατότητες έχει στη διάθεσή της η Κυβέρνηση.

Σύμφωνα με στέλεχος του Μαξίμου, που συμμετείχε στη σημερινή συνεδρίαση, «η γνώμη του ΚΑΣ για έγκριση της επένδυσης είναι απαραίτητη», αλλά αυτό «δεν το αμφισβητεί κανείς. Το ζήτημα είναι το ΚΑΣ να κάνει ό,τι προβλέπει ο νόμος».

Σύμφωνα με άλλο κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος και μέλος του Π.Σ. «η ύπαρξη γνωμοδότησης είναι υποχρεωτική» αλλά «δεν είναι δεσμευτική» και η υπουργός Πολιτισμού «αν θέλει συμφωνεί αν δεν θέλει όχι».

Επί της ουσίας η κυβέρνηση αναμένοντας τη νέα συνεδρίαση την ερχόμενη Τρίτη δεν θέλει σε καμία περίπτωση να πολώσει το κλίμα με τα μέλη του ΚΑΣ μετά και την πλήρη στήριξη που πρόσφεραν σε αυτό τόσο ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης όσο και ο πρώην υπουργός Παιδείας και μέλος του Π.Σ. Νίκος Φίλης αλλά δεν θέλει και να διακινδυνεύσει την επένδυση από το κάτι παραπάνω από πιθανό ενδεχόμενο αν δεν ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες να τεθούν στο μέλλον θέματα τα οποία θα κληθεί να επιλύσει το ΣτΕ κάτι που η Αντιπολίτευση κάνει ότι δεν καταλαβαίνει ενώ όταν βρισκόταν εκείνη στην Κυβέρνηση δεν έκανε τίποτε ώστε να «τρέξει» η συγκεκριμένη επένδυση. Όλα όμως δείχνουν ότι η άμμος στην κλεψύδρα τελειώνει και την Τρίτη θα έχουμε, πλην συγκλονιστικού απροόπτου, αποφάσεις για το θέμα. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter