Πρόσεχε την Πολυχρονοπούλου, που πρόσεχε την Ξανθοπούλου που μίλαγε με τη Γιαδικιάρογλου

Πρόσεχε την Πολυχρονοπούλου, που πρόσεχε την Ξανθοπούλου που μίλαγε με τη Γιαδικιάρογλου

Το χθεσινό διάγγελμα, υπό τον ήχο των τζιτζικιών, διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη – πιθανότατα εν μέσω διακοπών – αποδεικνύει για ακόμα μία φορά πόσο… λίγο πρωθυπουργό έχουμε. Αφού εξαφανίστηκε για να κάνει τα μπάνια του, βγήκε να μιλήσει έχοντας πίσω του green screen, με μοναδικό στόχο να πείσει ότι ο ίδιος δεν ήξερε τίποτα για την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη.

*** Ο γόνος μας είπε ότι η παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη ήταν νόμιμη, αλλά αν το ήξερε θα την είχε εμποδίσει. Αφού ήταν νόμιμη γιατί να την εμποδίσει; Θα ενημέρωνε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι «κοίτα να δεις εγώ μπλόκαρα την παρακολούθησή σου» ή όχι; Κι αν ναι, για ποιον λόγο, γιατί ίσως μερικούς μήνες αργότερα τον είχε ανάγκη; Λέω εγώ τώρα που έχω μέσα μου το διάολο, που έλεγε ο Χατζηχρήστος.

*** Πάμε παρακάτω. Δεν μάθαμε γιατί τελικά ο Νίκος Ανδρουλάκης ήταν υπό παρακολούθηση.
Δεν μάθαμε γιατί ήταν υπό παρακολούθηση ο δημοσιογράφος, Θανάσης Κουκάκης.
Δεν μάθαμε αν η ΕΥΠ έχει ή δεν έχει το λογισμικό Predator.
Δεν μάθαμε αν παρακολουθούνται κι άλλοι πολιτικοί.

*** Μάθαμε ότι τελικά ο Γρηγόρης Δημητριάδης, ο πιο δικός του άνθρωπος μέσα στο Μαξίμου, αυτός που για χάρη του δέχθηκε «βολές» για οικογενειοκρατία, δεν παραιτήθηκε τελικά λόγω του «τοξικού κλίματος», όπως μας έλεγαν 2 μέρες, αλλά επειδή έχει την «αντικειμενική πολιτική ευθύνη».
Μα δεν είναι πολιτικός, υπάλληλος είναι ο άνθρωπος. Στην κυριολεξία.

*** Επίσης αφού ανέλαβε την ευθύνη ο ανιψιός, γιατί έκανε μηνύσεις;

*** Ο Μητσοτάκης έριξε την ευθύνη σε μια υπηρεσία, στην οποία πολιτικός προϊστάμενος είναι ο ίδιος. Δεν έχει ξαναγίνει αυτό ποτέ στα χρονικά.

*** «Προσωπικά θα είμαι ανοιχτός σε κάθε δημιουργική ιδέα που ενσωματώνει βέλτιστες πρακτικές από το εξωτερικό και θα ενισχύει τους μηχανισμούς λογοδοσίας μιας τόσο κρίσιμης υπηρεσίας για την ασφάλεια της χώρας», είπε και γέλασαν και τα μικρόφωνα. Τι μας λέει ο Μητσοτάκης; Ότι, τάχα μου, θέλει brainstorm, ενώ ανέλαβε ο ίδιος τον έλεγχο της ΕΥΠ, χωρίς να ρωτήσει κανέναν, 3 μέρες μετά την εκλογή του; Γελάνε και τα τζιτζίκια. Άσε, μας έπεισες…

*** Ακούσαμε «εχθροί της πατρίδας καραδοκούν», «ασύμμετρες υβριδικές απειλές», «σκοτεινές δυνάμεις», «σχέδιο αποσταθεροποίησης», έτσι γενικώς κι αορίστως μάλλον για να φοβηθούμε λίγο. Δεν ξέρω πώς σας φαίνεται εσάς, αλλά εγώ νομίζω ότι πλέον το κατάλαβε και ο ίδιος.
Ότι τελείωσε…

*** Και φυσικά δεν είπε και συγγνώμη στον Νίκο Ανδρουλάκη.

*** Έχουμε πρωθυπουργό έναν γόνο που αν δεν λεγόταν Μητσοτάκης θα μπορούσε εύκολα να ήταν ο Ανδρέας ο Άνεργος, αλλά επειδή ακριβώς είναι Μητσοτάκης μπορεί να παρακολουθεί τους πολιτικούς του αντιπάλους, να εξυπηρετεί ιδιωτικά μεγαλοσυμφέροντα, να κάνει ό,τι γουστάρει για ό,τι γουστάρει γενικώς και να κάνει ρεζίλι τη χώρα διεθνώς.

*** Φανταστείτε τώρα να είχαμε στη χώρα κανονικά ΜΜΕ, που θα έλεγαν «όχι» στη Λίστα Πέτσα και που θα ασκούσαν σοβαρό έλεγχο στον πρωθυπουργό και στις μπαρούφες του.
Καλά, ντε, μη βαράτε. Λέμε και κανά αστείο να περνάει η ώρα.

*** «Και επειδή η λέξη ευθύνη προέρχεται από το επίθετο ευθύς, επαναλαμβάνω ευθέως»: Παραιτήσου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter