Πρόσφυγες-Βικτώρια: Αφού πρώτα τους εγκατέλειψαν άστεγους, τώρα έστειλαν τα ΜΑΤ να τους απομακρύνουν (Photos+Videos)

Πρόσφυγες-Βικτώρια: Αφού πρώτα τους εγκατέλειψαν άστεγους, τώρα έστειλαν τα ΜΑΤ να τους απομακρύνουν (Photos+Videos)
Δεν έχει τέλος το δράμα των προσφύγων που καταφθάνουν στη χώρα μας αναζητώντας λύτρωση από τον πόλεμο και κάθε είδους βία και καταπίεση. Μετά από πολύμηνη παραμονή τους σε άθλιες συνθήκες σε στρατόπεδα συγκέντρωσης όπως της Μόριας εγκαταλείφθηκαν στους δρόμους και τις πλατείες της Αθήνας. Τώρα η κυβέρνηση και το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου έστειλε τα ΜΑΤ για να εκκενώσει την πλατεία Βικτωρίας όπου είχαν βρει προσωρινό “καταφύγιο”. 

Με απανωτές αστυνομικές επιχειρήσεις προσπαθεί η κυβέρνηση να στείλει στην Αμυγδαλέζα, το Σχιστό και το Σκαραμαγκά πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στην πλατεία Βικτώριας.

Οι πρόσφυγες, που προέρχονται κυρίως από την Μόρια και άλλους καταυλισμούς των νησιών του ανατολικού Αιγαίου, από τους οποίους αποχώρησαν μετά την άρση του γεωγραφικού περιορισμού για όσους έχει εγκριθεί το αίτημα χορήγησης ασύλου αλλά ακόμη δεν έχουν χορηγηθεί τα σχετικά έγγραφα, βρέθηκαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου αντιμέτωποι με ισχυρή δύναμη των ΜΑΤ, που με χρήση βίας απέναντι ακόμα και σε εγκύους και μικρά παιδιά, σύμφωνα με καταγγελίες, εξανάγκασε αρκετούς πρόσφυγες να επιβιβαστούν σε λεωφορεία που βρίσκονταν στο σημείο με προορισμό την Αμυγδαλέζα.

Παράλληλα, η ΕΛΑΣ προχώρησε σε προσαγωγές αλληλέγγυων αλλά και προσφύγων, κάποιες εκ των οποίων μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Το απόγευμα της Κυριακής δυνάμεις των ΜΑΤ αναπτύχθηκαν εκ νέου στην πλατεία Βικτώριας, με στόχο να απομακρύνουν και τους εναπομείναντες πρόσφυγες. 

https://www.facebook.com/516131778/videos/10158593406926779/

Πέραν της συνεχούς ροής από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, δεκάδες πρόσφυγες καταλήγουν στην πλατεία Βικτώριας έχοντας υποστεί έξωση από τα διαμερίσματα που διέμεναν, μετά τη κυβερνητική απόφαση για διακοπή του σχετικού προγράμματος του ΟΗΕ. Ο αριθμός των ανθρώπων που αναμένεται να βρεθούν στον δρόμο αν υλοποιηθεί ο σχεδιασμός για τις εξώσεις, ξεπερνά τις 11.000, εκ των οποίων μόνο λίγοι θα μπορέσουν να βρουν εκ νέου στέγη με το διάδοχα προγράμματα, όπως το «Εστία 2» και το «Ήλιος».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter