Προσφυγή - τρολάρισμα της Εκκλησίας στο ΣτΕ για τη... μη συμμετοχή πιστών στη λειτουργία τα Θεοφάνεια

Μόνο σαν... τρολάρισμα θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς, μετά και τα όσα επικίνδυνα σημειώθηκαν για την δημόσια υγεία κατά την ημέρα των Θεοφανείων σε εκκλησίες της χώρας, με τους πιστούς να συνωστίζονται ο ένας πάνω στον άλλον, η προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας της Εκκλησίας της Ελλάδος, της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και 81 Μητροπόλεων κατά των μέτρων για τη... μη συμμετοχή πιστών στην χθεσινή λειτουργία των Θεοφανείων.

Οι δύο επίμαχες αιτήσεις ακύρωσης στις οποίες μεταξύ άλλων, εκφράζεται και το παράπονο , γιατί το Κράτος έλαβε ...αυστηρά μέτρα κατά την ημέρα των Θεοφανείων (τα οποία σήμερα όλοι γνωρίζουμε ότι δεν τηρήθηκαν) ενώ δεν έκανε το ίδιο για τον καλλωπισμό και τις επισκέψεις σε κατοικίες συγγενών και φίλων, υποβλήθηκαν ηλεκτρονικά το βράδυ της παραμονής των Θεοφανείων με αποτέλεσμα οι δικαστικοί υπάλληλοι του ΣτΕ να λάβουν γνώση μόλις σήμερα.

Σύμφωνα με την επιχειρηματολογία των αιτούντων με την σχετική κοινή υπουργική απόφαση ( της από 2.1.2021) παραβιάζονται οι συνταγματικές αρχές της αναλογικότητας, της χρηστής διοίκησης και της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης των πολιτών προς τους διοικούντες.

Στις δύο αιτήσεις ακύρωσης αναφέρεται ότι η η εν λόγω υπουργική απόφαση είναι απολύτως απρόσφορη και προδήλως δυσανάλογη, εν όψει του δημοσίου συμφέροντος για την προστασία της δημόσιας υγείας, ενώ η δημόσια λατρεία για αρκετούς πολίτες είναι προσωπική ανάγκη ζωτικής σημασίας και αυτή η ανάγκη τους δεν υπόκειται σε λογοκρισία ή υποτίμηση από το κράτος.

Μάλιστα σύμφωνα με τους αυτούντες η λατρεία κατά τα Θεοφάνεια θα μπορούσε να διατηρηθεί υπό αυστηρούς περιορισμούς, όπως είναι 25 ή 50 άτομα ανάλογα με το εμβαδόν της κάθε Εκκλησίας ή ένα άτομο ανά 1,5 τ.μ. ή απόσταση δυο μέτρων ανάμεσα στον κάθε εκκλησιαζόμενο.

Οι δύο αιτήσεις θα συζητηθούν στην Ολομέλεια του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.