Προσφυγή στο ΣτΕ για τον εμβολιασμό δικηγόρων, δικαστών και εισαγγελέων

Προσφυγή στο ΣτΕ για τον εμβολιασμό δικηγόρων, δικαστών και εισαγγελέων

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε δικηγόρος αναφορικά με την μη ένταξη δικηγόρων, δικαστών, εισαγγελέων και δικαστικών υπαλλήλων στους κατά προτεραιότητα εμβολιασθέντες κατά του κορωνοϊού στο πλαίσιο της λειτουργίας της Δικαιοσύνης.

Συγκεκριμένα ο δικηγόρος Αντώνης Ξενάκης ζητεί να ανασταλεί ως αντισυνταγματική η  παράλειψη  των αρμοδίων οργάνων του κράτους, να συμπεριλάβουν τους συλλειτουργούς  της Δικαιοσύνης (δικαστές, εισαγγελείς, δικηγόροι και δικαστικοί υπάλληλοι)  στο κρατικό σύστημα για τον κατά προτεραιοποίηση  εμβολιασμό τους κατά του covid-19.

Πρόκειται για την πρώτη αίτηση ακύρωσης που κατατίθεται στο ΣτΕ σχετικά με αυτό το ζήτημα.

Ο δικηγόρος υποστηρίζει ότι η επίμαχη εξαίρεση είναι αντίθετη στα άρθρα 20, 25, 26 και 78 του Συντάγματος, στα άρθρα 6 και 13 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) και στον Κώδικα Δικηγόρων, γιατί «αν δεν απονέμεται Δικαιοσύνη δεν μπορεί να υπάρχει κράτος δικαίου».

Ακόμη, επισημαίνει ότι η εμβολιασμός των συλλειτουργών της Δικαιοσύνης είναι υπέρτερο αγαθό από την κατά σειρά ηλικίας προτεραιότητα  εμβολιασμού των πολιτών.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter