Προσφυγικό: Πληροφορίες ότι το Λιμενικό απέτρεψε την είσοδο σε 155 μετανάστες ανοιχτά της Λέσβου (Video)

Προσφυγικό: Πληροφορίες ότι το Λιμενικό απέτρεψε την είσοδο σε 155 μετανάστες ανοιχτά της Λέσβου (Video)
Φωτογραφία αρχείου

Τέσσερις προσπάθειες εισόδου στα ελληνικά χωρικά ύδατα από βάρκες που μετέφεραν μετανάστες φέρονται να απέτρεψαν οι ελληνικές Αρχές, σύμφωνα με το Open.

Συγκεκριμένα, απέτρεψαν την είσοδο σε φουσκωτά σκάφη με 155 μετανάστες που επιχείρησαν να περάσουν στην Ελλάδα καθώς με τις «ευλογίες» της τουρκικής ακτοφυλακής.

Όπως ανέφερε η δημοσιογράφος του Open, η τουρκική πλευρά αυξάνει την πίεση με την τουρκική ακτοφυλακή να κάνει «τα στραβά μάτια» για να μπορέσουν να μπουν οι βάρκες στα ελληνικά χωρικά ύδατα σε μία προσπάθεια εργαλειοποίησης του προσφυγικού.

Όλα αυτά μετά την έρευνα του Spiegel και άλλων διεθνών ΜΜΕ για τα pushbacks και τις καταγγελίες, ενώπιον του πρωθυπουργού, στο Ευρωκοινοβούλιο για τις παράνομες επαναπροωθήσεις μεταναστών και προσφύγων τόσο στο Αιγαίο όσο και στον Έβρο.

Σήμα κινδύνου τα ξημερώματα νότια της Λέσβου

Στο μεταξύ, καρδιοχτύπησαν τα ξημερώματα 44 πρόσφυγες και μετανάστες που επέβαιναν σε σκάφος νότια της Λέσβου καθώς, όπως αναφέρει το Aegean Boat Report, εξέπεμψαν σήμα κινδύνου.

Συγκεκριμένα, στις 04:15 επικοινώνησαν με το Λιμενικό υποστηρίζοντας ότι το σκάφος είναι έτοιμο να βυθιστεί και ότι δύο άνθρωποι έπεσαν στη θάλασσα και πνίγηκαν.

Δείτε βίντεο και την ανάρτηση του Aegean Boat Report:

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter